> Persoonlijke tip> Quick Info

A’dam toren Lookout

Toren 1Bovenop de oude Shelltoren in Amsterdam Noord, tegenover het Centraal Station, vind je de A’dam Lookout. Sinds de zomer van 2016 heb je vanaf hier het beste uitzicht van de hele stad. De toren bestaat verder uit een club, diverse restaurants (inclusief een ronddraaiende), lofts en ateliers. Kortom, alles er valt van alles te vinden.

Boek tickets voor A’dam toren Lookout hier


A’dam toren schommelen

Ja, je leest het goed: je kunt op de A’dam toren schommelen! Op het uitzicht dek, de Lookout, staan enkele speciaal ontworpen schommels. Deze schommels zijn de hoogste van Europa! Door plaats te nemen op deze schommels zweef je letterlijk meer dan 100 meter boven de grond. Heel erg spectaculair dus, maar ook alleen voor de echte durfals (geen zorgen, de schommels zijn uiteraard erg veilig).

A'dam toren

Mocht je toch wat rustiger van het uitzicht willen genieten, kun je ook met je beiden benen rustig op het observatiedek blijven. Vanaf de A’dam toren heb je 360 graden uitzicht en kijk je recht op de grachten en NEMO, in de verte zie je onder andere de Zuidas, het Rijksmuseum en zelfs polders. Doordat het centrum van de stad vooral bestaat uit gebouwen met maar enkele verdiepingen kun je de stad prachtig overzien.

A'dam toren lift

A’dam toren restaurant

Mocht je willen genieten van het prachtige uitzicht terwijl je geniet van een hapje en een drankje, schuif dan vooral aan in één van de restaurants in de A’dam toren. Zo kun je Restaurant Moon, Ma’dam (ook een skybar) en the Butcher. Daarnaast vind je in Shelter nog één van de nieuwste en vetste clubs van Amsterdam. Verwacht hier vooral de hipste eclectische muziek, gedraaid door upcoming dj’s.

A'dam toren

A’dam toren parkeren

De A’dam toren heeft haar eigen parkeergarage. Superhandig en altijd open. De kosten zijn € 2,70 per uur, wat relatief laag is vergeleken met de rest van de stad. Mocht je met het openbaar vervoer willen komen, dan kun je vanaf het Centraal Station het pontje nemen. De pont naar Buiksloterweg is gratis en duurt maar 2 minuten. Daarna sta je binnen 3 minuten onderaan de A’dam toren. Hij gaat 24 uur per dag, elke dag van de week.

Boek tickets voor A’dam toren Lookout hier

Persoonlijke tip:
Ga naar het observatiedek van de A’dam toren een uurtje voordat de zon ondergaat. Zo ben je mooi op tijd om van het uitzicht terwijl Amsterdam zich onder een donkerblauwe deken hult. Meer bezoekers zijn hier van op de hoogte, dus wees er dus wel minimaal een uur van te voren!

Quick Info

 

Openingstijden:Maandag t/m zondag geopend van 10 uur tot 21 uur
Aanbevolen duur van bezoek:1 uur

Prijs en Kortingen
EntreeSchommelen
Kinderen tot 4 jaar:Gratis
Kinderen 4 tot 12 jaar:€ 6,50€ 5,00
Volwassenen:€ 12,50€ 5,00

Adres:Overhoeksplein 5, 1031 KS Amsterdam
Routeplanner:Vanaf Amsterdam Centraal:
– Pont naar Buikslotermeer. Vanaf daar nog 3 minuten lopen.
Deze is gratis en gaat 24/7.
Parkeren:In de parkeergarage onder de A’dam toren.

2 gedachten over “A’dam toren Lookout

  1. Bedankt voor het delen! Toch handig om alles zo onder elkaar te hebben inclusief prijzen etc! Samen met vrienden zijn we er een drankje gaan drinken voor zonsondergang, zeker de moeite waard! En bij de Butcher kun je ontzettend lekker eten, ook zeker een aanrader!

  2. Absoluut een leuke attractie. De lift is al een memorabel en het uitzicht zal je zeker niet snel vergeten. Zou hiervoor wel een mooie dag en de avond uitkiezen. Echt een onvergetelijke ervaring.

Een reactie plaatsen