Rode Vari's in Artis Amsterdam
> Persoonlijke tip> Quick Info

Artis Amsterdam

Rode Vari's in Artis AmsterdamZoo Amsterdam, beter bekend als Natura Artis Magistra, is de dierentuin in Amsterdam. Het is de oudste dierentuin van Nederland en bestaat sinds 1838. Sinds de oprichting is Artis Amsterdam uitgegroeid tot één van de beste en bekendste dierentuinen van Europa. Het park bestaat naast de dierentuin uit een aquarium en planetarium. Artis Amsterdam heeft ongeveer 900 diersoorten, dus er is meer dan genoeg te zien.

Boek hier tickets voor Artis Amsterdam


Dierentuin Amsterdam

Artis Amsterdam is niet een begrip in Amsterdam of Nederland, de dierentuin wordt graag bezocht door bezoekers van over de hele wereld. In 2015 won het park nog een prijs als beste dierentuin van de Benelux. Het park staat erom bekend goed voor haar dieren te zorgen en heeft vaak jongeren van bedreigde diersoorten. Fijn aan het park zijn de redelijk geprijsde eetgelegenheden, waaronder het vrij te bezoeken Artisplein. Naast Artis ligt Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld. Hier leer je alles over de microben die zich overal om ons heen bevinden.

De Plantage Amsterdam

Artis Amsterdam ligt in de Plantage Amsterdam, één van de mooiste buurten van Amsterdam. Het park staat dan vol met mooie monumentale gebouwen. De Plantage Amsterdam is trouwens het thuis van vele reigers en andere vogels, dus kijk niet gek op als je deze door het hele park ziet vliegen.

Luiaard in Artis Amsterdam Uil in Artis Amsterdam Baby gorilla in Artis Amsterdam

Zoo Amsterdam tickets

Er zijn meerdere manieren om voor Zoo Amsterdam tickets te krijgen. Wanneer je van te voren online kaartjes besteld, krijg je voor Artis

één euro korting. Als je een bezoekje aan Artis combineert met Micropia, kun je het beste een combinatieticket kopen. (En ben je een student in Amsterdam? Goed nieuws, dan mag je al voor een paar euro naar binnen wanneer je je bewijs van inschrijving meeneemt. Dit kan alleen door de weeks en niet in vakanties.) Als student in Amsterdam mag je zelfs voor maar drie euro naar binnen. Dit geldt alleen op doordeweeks dagen en buiten de vakanties om. Genoeg manieren om met korting je Amsterdam zoo tickets te krijgen

Zoo Amsterdam tram

Aangezien Artis Amsterdam midden in het centrum van de stad ligt, is het handig de dierentuin met het openbaar vervoer te bezoeken. Dit is een leuke manier om wat van de mooie buurt de Plantage Amsterdam te zien. Vanaf Amsterdam Centraal is Artis met tram 9 te bereiken en vanaf Amsterdam Amstel is het mogelijk om de metro richting Amsterdam Centraal te pakken. Artis heeft wel parkeerplekken voor bezoekers, maar dit zijn er niet heel veel. Op drukke dagen raadt Artis dan aan om met het openbaar vervoer te komen.

Artis Amsterdam

Zoo Amsterdam openingstijden

Bijzonder aan de Zoo Amsterdam openingstijden is, is dat de dierentuin elke dag van het jaar geopend is. Dus op de feestdagen. Het Artisplein, welke gratis te bezoeken is, is zelfs elke avond tot half 12 open. Houdt de website trouwens goed in de gaten voor Zoo Amsterdam openingstijden, aangezien ze een leuke agenda hebben met vele activiteiten. Zo worden vaak rondleidingen door nieuwe verblijven gegeven en is er eens in de zoveel tijd een nieuwe voorstelling in het planetarium.

Boek hier tickets voor Artis Amsterdam

Persoonlijke tip:
Bezoek Artis in het voorjaar. Vanaf eind maart staat het hele park in bloei, elk jaar worden er zo’n 150 duizend bloembollen geplant. Hierdoor ruikt het hele park naar lente en ziet het er prachtig uit. Een perfecte manier om van het voorjaar te genieten!

Quick Info


Openingstijden:Winter:
Iedere dag geopend van 09:00 tot 17:00
Zomer
Iedere dag geopend van 09:00 tot 18:00

Aanbevolen duur van bezoek:Een halve dag

Prijs en Kortingen
Online ticket:Ticket aan de deur:Combinatieticket:*
Kinderen tot 2 jaar:GratisGratisGratis
Kinderen tot 10 jaar:€21,50€20,50€24,50
Volwassenen:€17,00€18,00€28,50
*Note: Met het combinatieticket heb je toegang tot Artis en Micropia   

Adres:Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam
Routeplanner:vanaf Amsterdam Centraal -> stap uit Amsterdam Artis
– Tram 9 > Richting Station RAI
vanaf Amsterdam Amstel -> stap uit Weesperplein
– Metro 51, 53 en 54 > Richting Centraal Station

Parkeren:Er is beperkte parkeermogelijkheid beschikbaar bij Artis zelf.
Een parkeerticket kost 8 euro.

Overige informatie
Kindvriendelijk:Zeer geschikt voor kinderen
Rolstoeltoegankelijkheid:Is toegankelijk per rolstoel

Een reactie plaatsen