> Persoonlijke tip> Quick Info

Boom Chicago

Boom ChicagoBoom Chicago is één van de leukste dingen om op zaterdagavond in Amsterdam te bezoeken. Boom Chicago is namelijk een super leuke comedy club, bestaande uit de beste komieken die Amsterdam vele avonden laten schudden van het lachen. Er is een heerlijke mix van sketches, stand-up comedy en improvisatie te vinden, waardoor elke avond weer een verrassing is. Sinds 2013 vind je Boom Chicago in het Rozentheater aan de Rozengracht.

Boek tickets voor Boom Chicago hier


Boom Chicago Amsterdam

Boom Chicago is in 1993 begonnen als gezelschap in Amsterdam, met een gevarieerde groep Amerikaanse comedians. Hiermee introduceerde de groep het begrip stand-up comedy in Nederland. Elk jaar werd het gezelschap weer een beetje beter bezocht, waardoor de locatie ook steeds wat groeide. Begon het in een achterafzaaltje op het Leidseplein, al snel was het te vinden in het huidige Chicago Social Club aan het Leidseplein. In dit artikel vind je meer tips over onder andere het Leidseplein. Nadat ook die plek te klein werd voor Boom Chicago, verhuisde de groep naar het Rozentheater. Per jaar levert de groep meerdere diverse shows af, welke week in week uit heel goed bezocht worden. De meeste shows hiervan zijn in het Engels.

Boom Chicago

Boom Chicago Trump

Dat Boom Chicago een (voornamelijk) Amerikaanse gezelschap is, zorgt er ook voor dat de comedians hun inspiratie daar vandaan halen. Bekende onderwerpen zijn dan ook de Amerikaanse presidenten, de aanslagen van 9/11 en Donald Trump geweest. Dat ze bij Boom Chicago een gevoel voor humor hebben wat over de hele wereld wordt gewaardeerd, blijkt wel uit hun vele viral video’s. Het was dan ook Greg Shapiro van Boom Chicago die het bekende “America First, Netherlands Second” filmpje inspraak.

Boom Chicago
Boom Chicago Pub Quiz en Escaperoom

In het Rozentheater valt nog meer te beleven dan alleen comedyshows. Boom Chicago organiseert ook nog pub quizen. Pub Quiz XL, aldus het gezelschap. Erg leuk, en toegankelijk voor groepen van 4 a 5 personen. Voor de bezoekers die het nog interactiever willen, Boom Chicago heeft ook nog haar eigen Escaperoom. Deze vind je niet in het Rozentheater, maar aan de Utrechtsedwarsstraat.

Boom Chicago

Boek tickets voor Boom Chicago hier

Persoonlijke tip:
Mocht je willen weten wat je kunt verwachten tijdens een show, typ dan de naam Greg Shapiro in op Youtube. Bestel je tickets trouwens op tijd. Ondanks dat het Rozentheater groter is dan alle vorige locaties van Boom Chicago, blijft de groep af en toe alsnog te populair voor haar eigen locatie. Wanneer je een I Amsterdam card hebt, krijg je ook nog korting.

Quick Info

Openingstijden:Meeste shows zijn van woensdag tot zaterdagavond
Aanbevolen duur van bezoek:3

Prijs en Kortingen
Entree
Volwassenen:Varieert per show en plek
I Amsterdam cardKorting

Adres:Overhoeksplein 5, 1031 KS Amsterdam
Routeplanner:Vanaf Amsterdam Centraal:
– Neem tram 13 of 17. Stap uit bij halte Marnixstraat.
Van Amsterdam Lelylaan:
– Neem tram 17. Stap uit bij halte Marnixstraat.
Parkeren:De dichtsbijzijnde parkeergarage is Q-Park Europarking.
Tevens te bereiken via P+R Bos en Lommer.
Neem  vanaf daar tram 14 naar Centraal Station, stap uit bij halte Marnixstraat

Een reactie plaatsen