> Persoonlijke tip

Dagje Volendam

Dagje-Volendam_02Volendam is een dorp waar de tijd soms lijkt stil te staan. Elk jaar komen er vele toeristen genieten van het uitzicht op de dijk, de leuke winkeltjes en de vrolijke sfeer tijdens een dagje Volendam. Wandelen, zwemmen, luieren, winkelen en lekker uit eten; alles is mogelijk in Volendam Holland. Jong en oud vermaken zich in dit dorp met de kleurrijke huisjes waar altijd iets te doen is. Een dagje Volendam is een perfect uitje voor het hele gezin.

Boek hier tickets voor een tour naar Volendam, Marken & windmolens


Activiteiten Volendam

Volendam Holland staat onder andere bekend om de klederdracht. In de haven is het op meerdere plekken mogelijk om echte Volendamse kleding aan te trekken. Eenmaal in kostuum is het tijd voor een paar grappige foto’s om dit leuke moment vast te leggen. Dit is iets dat leuk is voor zowel kinderen als volwassenen, en dus een echte aanrader voor een dagje Volendam.

Een rondleiding door de bierbrouwerij is eveneens een leuke activiteit. Uiteraard mag er geproefd worden van het echte Vølenbier. In het museum van Volendam leer je alles over de geschiedenis van het dorp, en dit is zeker een bezoek waard.

De beste manier om Volendam te bezoeken is te voet of op de fiets. Neem de tijd om over de dijk en langs de haven te gaan, en geniet van het uitzicht.

Als je geluk hebt kom je een muziekgroep tegen op straat, er wordt namelijk regelmatig traditionele muziek gespeeld door mensen in klederdracht. Hierdoor hangt er meteen een warme en gezellige sfeer, en krijg je echt een vakantiegevoel.

Dagje Volendam 04  Dagje Volendam 05

 Rondvaart Volendam

Volendam licht aan het water, en een rondvaart hoort dus zeker bij een bezoek aan dit leuke dorp. Je hebt de mogelijk om met een rondvaartboot de omgeving te ontdekken, of met een authentiek zeilschip bijvoorbeeld. Snellere boten behoren eveneens tot de mogelijkheid, deze zijn echter niet altijd geschikt voor kinderen.

Uit eten in Volendam

Volendam Holland en paling worden vaak in één zin genoemd. Gerookte paling kun je overal vinden in Volendam, en dit is zeker het proberen waard. Naast vele vis en zeevruchten restaurants biedt Volendam genoeg eetgelegenheden voor een snelle hap tijdens de lunch, of een zoet tussendoortje zoals een wafel. Werp een blik op de kaarten die buiten staan, dankzij de variatie is er altijd genoeg keuze voor iedereen. Vele terrassen bieden uitzicht op het water en de boten, vooral wanneer het lekker weer is trekt dit veel mensen.

Boek hier tickets voor een tour naar Volendam, Marken & windmolens

Persoonlijke tip:
De winkels aan de haven in Volendam zijn elke dag geopend. Op zondag is er dus genoeg te doen.

 

Een reactie plaatsen