> Persoonlijke tip> Quick Info

Een fietstocht door Amsterdam

Fietstocht Amsterdam 01Amsterdam op de fiets ontdekken is één van de beste manieren. Fiets langs de grachtengordel, over de bruggen en langs alle attracties om binnen een paar uur de hele stad te zien. Begin je vakantie met een fietstour door Amsterdam en bezoek daarna de verschillende attracties die je onderweg bent tegengekomen. Als je Amsterdam wilt ervaren als een local, dan is een flink stuk fietsen de beste manier.

Boek hier jouw fietstocht door Amsterdam


Fietstocht Amsterdam zonder gids

Als je graag zelf op pad gaat en leuke dingen wil ontdekken is een fietstocht door Amsterdam zonder gids iets voor jou. Neem de tijd om diverse bekende en minder bekende straten en pleinen te bezoeken. In de minder toeristische delen van de stad vind je vaak leuke winkeltjes en eetgelegenheden, dus sla eens een onbekende straat in en kijk wat je er vindt.

Je hebt de mogelijk van te voren een fietstour in Amsterdam uit te stippelen, en deze netjes te volgen. Als je niet goed weet waar je naartoe wilt is het leuk om simpelweg op de fiets te stappen en te zien waar je uitkomt. Wanneer je langs een drukke plaats komt is er waarschijnlijk een attractie of iets leuks te doen, maar sla ook eens een simpel straatje in en bekijk de mooie huizen en gevels. Zo maak je je fietstocht door Amsterdam een stuk verrassender.

Een paar tips voor je fiets routeplanner:

  • Het Monikkendammerplantsoen
  • Het Vondelpark
  • De Schellingwouderdijk
  • De brug aan de Ijsburglaan
  • Het strand van Diemerpark
  • De Heineken Experience (oude Heineken brouwerij)

Wat leuk is aan het strand van Diemerpark is dat je er met een fietstour kunt komen, maar niet met de auto. Meer van dit soort plaatsen vind je met behulp van routeplanner fiets apps en websites.

Fietstocht Amsterdam 02 Fietstocht Amsterdam 03

Fietstocht Amsterdam Noord

Een fietstocht door Amsterdam Noord belooft verrassend en gezellig te worden. Naast industriële architectuur ontdek je tijdens een fietstocht door Amsterdam Noord historische dijk dorpjes en vooral veel natuur. Verschillende tours worden dagelijks georganiseerd. De Nieuwendammerhaven, de Krijtmolen D’Admiraal, het Noorderpark en Vogeldorp behoren tot de vele leuke plaatsen in Amsterdam Noord waar je met een fietstour in Amsterdam langs kunt komen.

Fietstocht Amsterdam met gids

Fietstocht Amsterdam 04

Indien je graag meer leert over een stad, zoals leuke feiten over bepaalde huizen, pleintjes en plaatsen, is een fietstocht in Amsterdam met gids een perfect uitje. Je hoeft geen routeplanner fiets app of iets dergelijks te gebruiken, alles is al geregeld. Stap op de fiets en volg de gids met de groep.

Zo is er een twee uur durende fietstocht in Amsterdam met gids die elke dag om 13.30 uur vertrekt.  Tijdens deze fietstour langs onder andere het Anne Frank huis, het Vondelpark en het Museumplein krijg je informatie van de gids. Vragen stellen is geen probleem, je gids weet bijvoorbeeld precies waar je lekker kunt eten ’s avonds.

Boek hier jouw fietstocht door Amsterdam

Persoonlijke tip:
Wanneer je zonder gids door Amsterdam fietst is het leuk om onderweg te stoppen en aan een bewoner op straat te vragen wat ze het leukst vinden in hun wijk. Fiets hier naartoe en ontdek hoe echte Amsterdammers hun vrije tijd doorbrengen.

 

Quick info

Begin van de fietstour:Dagelijks om 13.30 uur.
Duur van de fietstour:Twee uur

Prijs en Kortingen
Online ticket:
Kinderen t/m 6 jaar:Gratis
Kinderen van 7 t/m 12 jaar:€ 11,25
Volwassenen (vanaf 13 jaar):€ 22,50

Adres:Nieuwezijds Kolk 29, Amsterdam

Overige informatie
 
Kindvriendelijk:Zeer geschikt voor kinderen

 

Een reactie plaatsen