architecture building business construction

Als u een bestaand bedrijfspand betrekt zijn ze meestal al aanwezig: industriedeuren. Veel gebouw-eigenaren en huurders gebruiken deze deuren jarenlang zonder zich af te vragen: Heeft mijn industriedeur onderhoud nodig?

U beseft het zich misschien niet elke dag, maar uw industriedeur is een onzichtbare belangrijke schakel in uw bedrijf. Of u hem nu vaak of weinig gebruikt, als hij niet meer zou werken kan dat mogelijk een probleem zijn voor u. U kunt uw bedrijf niet in, of u kunt uw bedrijf niet goed afsluiten. Een situatie met negatieve gevolgen voor de continuïteit van uw bedrijf. 

Als u zich afvraagt of een industriedeur onderhoud nodig heeft, het antwoord is “Ja”. Waarom dit is, leggen we u graag uit.

Voorkom storingen 

Een defecte industriedeur kan uw bedrijf tijdelijk tot stilstand brengen. De deur kan pas weer worden gebruikt als hij gerepareerd is. U kunt storingen voorkomen door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan uw industriedeur. Tijdens het onderhoud worden mogelijke defecten aan de deur ontdekt en indien nodig gerepareerd, zodat storingen worden vermeden en verdere schade wordt voorkomen. Regelmatig onderhoud draagt ook bij aan een langere levensduur van de deur.

Voldoe aan uw verplichtingen

Als er een ongeval gebeurt waarbij de industriedeur betrokken is, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of letsel. Als u de deur regelmatig heeft laten onderhouden, staat u sterker. U heeft er immers alles aan gedaan wat u kon om een veilige werkomgeving te garanderen. Laat de deur daarom minimaal jaarlijks onderhouden door een gekwalificeerde monteur. U voldoet dan ook aan de Europese richtlijnen die hiervoor zijn opgesteld. 

Let op bij het kiezen van een nieuwe deur

Staat u op het punt uw huidige industriedeur te vervangen? Let dan goed op. Industriedeuren met torsieveren zijn onderhoudsgevoeliger dan systemen zonder. Vrijwel alle standaard overheaddeuren zijn uitgerust met deze veren. Deze overheaddeuren lijken soms goedkoper in aanschaf, maar uiteindelijk kunt u duurder uit zijn in onderhoud, omdat de veren regelmatig aangespannen moeten worden en bij intensief gebruik zelfs vervangen moeten worden. Als u dit niet doet, kan een veer breken, waarna een kostbare reparatie nodig is.

Er zijn ook deursystemen zonder balansveren, zoals de Compact vouwdeur. Deze deur is erop ontworpen om lang mee te gaan zonder problemen. Dankzij het unieke vouwsysteem, waarbij de deurpanelen boven de deuropening worden opgevouwen, bespaart u bovendien ook nog eens ruimte in uw pand. Geen plafondrails, dus alle ruimte voor uw installaties, goederen of verlichting.

Kortom: of u nu een bestaande industriedeur heeft, of dat u zich oriënteert op een nieuwe industriedeur, u kunt zelf veel doen om problemen te voorkomen. Regelmatig onderhoud en, indien mogelijk, kiezen voor een deur die onderhoudsarm is, zoals de Compact vouwdeur, kan u veel problemen besparen. Lees meer over de onderhoudsarme Compact vouwdeur op onze website https://www.rolflex.com/nl/.