> Persoonlijke tip> Quick Info

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum 07Met een bezoek aan het rijksmuseum ontdek je Nederlandse meesters zoals Vermeer en Rembrandt. Een museum vol kunst uit de zeventiende eeuw. De Nachtwacht is het bekendste en populairste werk dat in het museum te bezichtigen is. Dit schilderij bevindt zich in de Nachtwachtzaal, aan het einde van de eregalerij. Indien je van kunst houdt is het Rijksmuseum Amsterdam zeker een bezoek waard. Vele schilderijen zullen je bekend voorkomen, zoals Het Melkmeisje en Kindermoord te Bethlehem.

Boek hier jouw tickets voor het rijksmuseum


Rijksmuseum tickets en openingstijden

Volwassenen betalen € 17,50 entree voor het Rijksmuseum. Hiermee heb je toegang tot alle kunst in de verschillende zalen, en in de eregalerij. Voor jongeren t/m 18 jaar is de toegang gratis. De Rijksmuseumtuin, het Café en de Rijksshop zijn echter zonder entreeticket te bezoeken.

Het Rijksmuseum Amsterdam is elke dag open van 9 uur tot 17 uur, ook tijdens de feestdagen. De hierboven genoemde Tuin, Café en Rijksshop zijn van 9 uur tot 18 uur open.

Amsterdam Rijksmuseum korting

Zoals eerder vermeld is toegang gratis voor jongeren t/m 18 jaar. Mensen met een Museumkaart, Vrienden van het Rijksmuseum, Vereniging Rembrandt en een aantal andere organisaties mogen gratis naar binnen. Met een Stadspas krijg je 50 % korting. Hiermee bespaar je dus € 8,75.

De eregalerij

Op de tweede verdieping vind je de eregalerij. Aan het einde van deze galerij hangt de bekende Nachtwacht, het meest bekende werk in het Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum 06 Het Rijksmuseum 04

Het beste moment om het Amsterdam Rijksmuseum te bezoeken

In april, mei en augustus is het regelmatig druk. Ook op alle vrijdagen, zaterdagen, zondagen en feestdagen is de kans groot dat je in de rij moet staan indien je tussen 11 uur en 15 komt. Het is dus aangeraden om indien mogelijk tussen maandag en donderdag het Rijksmuseum Amsterdam te bezoeken. Op deze manier kun je op je gemak alle mooie kunstwerken bekijken en de tijd nemen om het werk van de verschillende artiesten te ontdekken.

Om lange rijen bij de kassa te voorkomen kun je het beste een online ticket kopen. Hiermee kun je namelijk meteen doorlopen.

Bij het Amsterdam Rijksmuseum parkeren

Onder het Museumplein bevindt zich een bewaakte parkeergarage. De ingang vindt je bij het Concertgebouw. Verder is het mogelijk betaald te parkeren in de omgeving, echter zijn de plaatsen beperkt. Parkeren + Reizen (P+R) is ook een goede optie. Je kunt gebruik maken van de P&R ArenA en hierna de metro nemen naar Weesperplein, en dan met de tram 7 en 10 naar halte Spiegelgracht. Vanuit P&R Zeeburg neem je de tram 26 naar Rietlandpark, en hierna de tram 10 naar halte Spiegelgracht. Uiteraard kun je ook te voet of op de fiets naar het Museumplein.

Het Rijksmuseum 01

Boek hier jouw tickets voor het rijksmuseum

Persoonlijke tip:
Een leuke manier om het Rijksmuseum te ontdekken is door een multimedia tour te doen. Je kunt de gratis app downloaden voor je smartphone. Deze geeft je de mogelijkheid verschillende routes langs de hoogtepunten van het museum te volgen. Indien je geen smartphone hebt kun je een apparaat huren voor € 5. Dit komt dus bovenop de entree prijs.

 

Quick info

Openingstijden:Elke dag van 9 uur tot 17 uur
Aanbevolen duur van bezoek:Twee uur

Prijs en Kortingen
Online ticket*:Ticket aan de deur:
Jongeren t/m 18 jaarGratisGratis
Volwassenen:€ 17,50€ 17,50
*Met een online ticket (e-ticket) kun je langs de rij van de kassa en bespaar je dus tijd.

Adres:Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam
 Routeplanner:Vanaf station Amsterdam Centraal: tram 2, 5 en 16 (halte Rijksmuseum)
Vanaf station Zuid: tram 5 (halte Rijksmuseum)
Vanaf station Sloterdijk: tram 12 (halte Museumplein)
Vanaf Amstelstation: tram 12 (halte Museumplein), of metro naar Weesperplein, vandaar tram 7 of 10 (halte Spiegelgracht)
Vanaf busstation Marnixstraat: tram 7 en 10 (halte Spiegelgracht), bus 170, 172, 174 en 197 (halte Rijksmuseum)
Vanaf Schiphol: bus 197, halte Rijksmuseum
Parkeren:De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-park, onder het Museumplein. P&R ArenA en P&R Zeeburg zijn ook goede parkeer opties.

Overige informatieFoto’s maken zonder flits, licht of statieven (zoals selfie-sticks) is toegestaan.
Kindvriendelijk:Geschikt voor kinderen. Kinderwagens zijn toegestaan. Rugdragers dienen in de garderobe te worden achtergelaten. Buggies zijn beperkt beschikbaar bij de entree.
Rolstoeltoegankelijkheid:Is toegankelijk per rolstoel (liften zijn aanwezig). Scootmobielen zijn echter niet toegestaan. Indien een persoon zich niet zelfstandig door het museum kan verplaatsen mag één begeleider gratis mee.

Een reactie plaatsen