Scheepvaartmuseum Amsterdam
> Persoonlijke tip> Quick Info

Scheepvaartmuseum Amsterdam

Scheepvaartmuseum AmsterdamGelegen aan het water vind je het fascinerende Scheepvaartmuseum Amsterdam. Ontdek in dit prachtige museum op een interactieve manier hoe de zee grote invloed heeft gehad op de Nederlandse cultuur. Het Scheepvaartmuseum heeft meerdere tentoonstellingen die je alles vertellen over de maritieme geschiedenis van Amsterdam en Nederland. Buiten het museum liggen onder andere een replica van het VOC-schip de Amsterdam.

Boek hier tickets voor het Scheepvaartmuseum Amsterdam


Tentoonstellingen in het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Na een bezoekje aan het Scheepvaartmuseum Amsterdam weet jij door de vele tentoonstellingen waarschijnlijk alles van de Gouden Eeuw van Nederland. Bijzonder aan het Scheepvaartmuseum is dat er vele boeiende tentoonstellingen. Deze nemen je op een interactieve wijze mee in het verleden van Amsterdam en Nederland. Een aanrader is om de gratis audiotour te doen, deze duurt zo’n 60 minuten. Een gids is alleen van te voren reserveren, maar mocht je in een groep gaan is dit absoluut de moeite waard.

De schepen van het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Niet te missen aan het Scheepvaartmuseum Amsterdam zijn de schepen die bij het pand liggen. Deze zijn allemaal te bezoeken en nemen je mee naar hoe er op de schepen werd geleefd (en overleefd). De absolute eyecatcher is het nagebouwde VOC-schip de Amsterdam. Dit schip werd in de 17e en 18e eeuw gebruikt voor reizen naar het Verre Oosten. Je kunt onder andere zien hoe de bemanning sliep en hoe de kapitein zijn tijd doorbracht in zijn hut. Ontdek daarnaast de 200 jaar oude Koningssloep of de ijsbreker de S.S. Christiaan Brunings. Houdt trouwens wel het weerbericht in de gaten, bij windkracht 7 of hoger zijn de schepen helaas voor bezoek gesloten.

De Strijd om Texel

Scheepvaartmuseum Amsterdam Korting

Het Scheepvaartmuseum is voor studenten met een flinke korting te bezoeken, dus vergeet vooral je studentenpas niet. Kinderen tot 18 jaar krijgen bij het Scheepvaartmuseum Amsterdam korting, onder 4 jaar mogen ze gratis naar binnen. Daarnaast krijg je bij het Scheepvaartmuseum Amsterdam korting met veel verschillende passen. In vele gevallen is een bezoekje zelfs gratis. Check hiervoor de website.

Scheepvaartmuseum Amsterdam Parkeren

Rond het Scheepvaartmuseum Amsterdam parkeren is lastig. Er zijn maar enkele parkeerplekken te vinden, al zijn deze op zondag wel gratis. Je kunt wel dichtbij het Scheepvaartmuseum Amsterdam parkeren in parkeergarage Markenhoven, dit is zo’n 10 minuten lopen. Andere parkeergarages dichtbij het museum zijn parkeergarages Oosterdok en Oostenburgereiland. Ook handig voor het Scheepvaartmuseum Amsterdam parkeren is dat P+R Zeeburg dichtbij is. Vanaf deze P+R hoef je maar maar twee haltes met tram 26 te reizen voordat je bij het museum bent.  Zo zijn er dus genoeg opties om het museum met de auto te bezoeken.

Scheepvaartmuseum Amsterdam Scheepvaartmuseum Amsterdam binnenplaats

Scheepvaartmuseum Amsterdam Openingstijden

Bijzonder aan de Scheepvaartmuseum Amsterdam openingstijden is, is dat het museum bijna altijd geopend is. De enige dagen per jaar dat je niet langs kunt gaan zijn Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. De grote bibliotheek van het museum is elke donderdag van de week geopend. Houdt de website trouwens goed in de gaten voor Scheepvaartmuseum Amsterdam openingstijden, aangezien ze een volle agenda hebben met vele activiteiten.

Boek hier tickets voor het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Persoonlijke tip:
Ontdek de mooiste wijk van Amsterdam, de Plantagebuurt. In de wijk van het Scheepvaartmuseum vind je vele parken, fijne terrasjes aan het water en vele andere musea. Ideaal om voor of na je bezoekje wat te eten of drinken. Mijn favoriete restaurant is de Plantage, heerlijk eten met een fijne sfeer. En dit op zo’n 10 minuten lopen van het Scheepvaartmuseum.

Quick Info


Openingstijden:Maandag t/m zondag geopend van 09:00 – 17:00*
 *M.u.v. feestdagen
Aanbevolen duur van bezoek:Twee tot drie uur

Prijs en Kortingen
Online ticket:Ticket aan de deur:Combinatieticket:
Kinderen tot 4 jaar:GratisGratis N.v.t.
Kinderen tot 18 jaar:€ 7,507,50 N.v.t.
Volwassenen:€ 15,00€ 15,00 N.v.t.

Adres:Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam
Routeplanner:Vanaf Amsterdam Centraal, Prins Henddrikkade > stap uit bij halte Kadijksplein
– Bus 22 Richting Indische buurt
– Bus 48 Richting Borneo Eiland
De bussen rijden om de zeven minuten
Parkeren:Dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Markenhoven, Oosterdok en Oostenburgereiland.
Tevens te bereiken vanaf P+R Zeeburg met tram 25, stap uit bij halte Kattenburgerstraat.

Overige informatie
Kindvriendelijk:Zeer geschikt voor kinderen
Rolstoeltoegankelijkheid:Is toegankelijk per rolstoel.

Een reactie plaatsen