> Persoonlijke tip> Quick Info

NEMO

NEMOSinds 1997 staat aan de rand van het IJ in Amsterdam het technologiemuseum NEMO Amsterdam. NEMO is zeer interactief én leerzaam. Zo is het een geschikt uitje voor jong en oud die alles willen weten over wetenschap en technologie. Het museum werkt samen met wetenschap en onderwijs, om zo goed aan te sluiten bij de wereld om het museum heen. Vanaf het dak van NEMO heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Boek tickets voor NEMO hier

 

 


NEMO Amsterdam

NEMO begon in in 1923 als het Museum van den Arbeid en heeft sindsdien vele veranderingen ondergaan. In 1997 opende NEMO haar nieuwste locatie, het grote groene gebouw bij de Oosterdok dichtbij Amsterdam Centraal en het Scheepvaartmuseum. Het gebouw is het evenbeeld van de IJ-tunnel die onder NEMO begint.

Het museum voornamelijk interactief en leerzaam ingesteld. Zo kun je zelf meedoen aan allerlei proefjes en experimenten. Hierdoor komt de techniek en wetenschap echt tot leven! NEMO Amsterdam is door dit alles één van de populairste musea van Nederland. Met haar unieke insteek en toegankelijkheid blijft het museum altijd vele bezoekers trekken. Je bent zeker wel een halve dag zoet in het museum, een goede dagbesteding dus!

NEMO 2

Ontvang NEMO Korting

NEMO Amsterdam is toegankelijk voor een groot publiek, maar ook veel mensen krijgen voor NEMO korting. Zo kun je als student of scholier met CJP pas voor de helft van de prijs naar binnen. Daarnaast zijn ook de museumkaart en de I Amsterdam card geldige entreebewijzen. Wanneer je met de auto in één van de geselecteerde parkeergarages komt krijg je nog eens extra korting.

NEMO 3

NEMO Parkeren

Doordat NEMO in het centrum van Amsterdam ligt, is het goed te bereiken met het openbaar vervoer. Mocht je toch liever met de auto willen komen, dan is het op die manier goed te bezoeken. Zoals al eerder genoemd, krijg je bij drie parkeergarages korting. Dat zijn de parkeergarages Oosterdok, Markenhoven en Waterlooplein. Je kunt ook bij een P+R parkeren. Het handigst is om dan bij P+R Zeeburg te parkeren, vanaf daar ben je binnen 15 minuten met de tram bij NEMO.

Boek tickets voor NEMO hier

NEMO 4

Persoonlijke tip:
Neem je eigen eten en drinken mee, ga naar het dak van NEMO en geniet daar van het uitzicht over Amsterdam. Je kunt het dak gratis bezoeken en het is superleuk om na je bezoek daar lekker te lunchen.

Quick Info

Openingstijden:Dinsdag t/m zondag* geopend van 9 uur tot 17 uur
In de schoolvakanties en van april tot en met augustus ook op maandag open

Aanbevolen duur van bezoek:5 uur

Prijs en Kortingen
Online ticket/aan de deur:
Kinderen tot 4 jaar:Gratis
Volwassenen:€ 16,50
Studenten/CJP pas:€ 8,25

Adres:Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam
Routeplanner:Vanaf Amsterdam Centraal:
– Bus 22 of 48, halte Kadijksplein
– Lopend, 15 minuten
Parkeren:– Parkeergarage Oosterdok, Markenhoven of Waterlooplein.
– P+R Zeeburg, vanaf daar met Tram 26 naar Centraal Station.
Uitstappen halte Muzeikgebouw Bimhuis

Een reactie plaatsen