> Persoonlijke tip> Quick Info

Rondvaart Amsterdam

rondvaart-Amsterdam_01Amsterdam staat bekend om de grachtengordel en de vele bootjes die er elke dag varen. Een boottocht door Amsterdam is dan één van de beste manieren om de stad te ontdekken. Vanaf het water heb je namelijk een heel ander zicht dan vanaf de straat. Wanneer de zon schijnt is het helemaal lekker om een uurtje door de grachten te varen en van het zicht op de grachtenpanden te genieten.

Boek hier tickets voor een rondvaart door Amsterdam


Rondvaart Amsterdam light festival

Elke winter, in december en januari vindt het Amsterdam light festival plaats. Tientallen lichtgevende kunstwerken worden langs een vaar- en looproute geïnstalleerd. Internationale kunstenaars, architecten en designers maken de stad een paar weken lang nog mooier en kleurrijker. Met een rondvaart tijdens het Amsterdam light festival kom je langs prachtige kunst midden in de stad, die wordt omgetoverd tot een soort van openlucht museum. Dit evenement is tevens erg leuk voor kinderen, die dol zijn op alle lichtjes en kleuren die opeens overal in de stad opduiken.

rondvaart Amsterdam 03  rondvaart Amsterdam 02

Rondvaart Amsterdam prijzen

Diverse rederijen bieden een rondvaart aan in Amsterdam. Meestal duurt een boottocht in Amsterdam een uur. Dat is genoeg tijd om langs alle hoogtepunten te varen en om mooie foto’s te maken. Wanneer je met een grotere groep komt of een privé uitje wil organiseren kun je een boot huren in Amsterdam. Het is tevens mogelijk om aan boord te eten of een borrel te organiseren, afhankelijk van het pakket dat de rederij aanbiedt.

De rondvaart Amsterdam prijzen verschillen per rederij en soort boottocht. Reken op 10 à 20 euro per volwassene, de audio guide met uitleg over de bezienswaardigheden is inbegrepen. Een boot huren in Amsterdam voor een privé uitje is uiteraard wat duurder, maar het is mogelijk een leuke prijs te regelen voor je rondvaart.

Rondvaart Amsterdam lovers

Met een skip the line ticket hoef je niet in de rij te staan. Stap aan boord vlakbij het Museumplein en geniet een uur lang van een prachtige boottocht door de Amsterdamse grachten. Via de audio guide leer je veel over de bezienswaardigheden waar je langs vaart, een leerzaam uurtje vol cultuur.

Boek hier tickets voor een rondvaart door Amsterdam

Persoonlijke tip:
Met een hop on hop off boottocht in Amsterdam kun je bij verschillende stops uitstappen en weer opstappen. Zo heb je de mogelijkheid tijdens de tour verschillende attracties te bezoeken, of lekker te lunchen.

Rondvaart Amsterdam 5

Quick info

Boottocht tijden:De eerste boot vertrekt om 10:30 uur, en de laatste om 15:30 uur.

Duur van de boottocht:1 uur
Prijs en Kortingen
Online ticket:
Kinderen tot 4 jaar:Gratis
Kinderen tot 13 jaar:€ 10,00
Volwassenen (vanaf 13 jaar):€ 14,00

Adres:Leidsekade 97, Amsterdam

Overige informatie
Kindvriendelijk:Zeer geschikt voor kinderen

 

Een reactie plaatsen