> Persoonlijke tip> Quick Info

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam 04Om moderne en hedendaagse kunst en vormgeving te ontdekken ga je naar het Stedelijk Museum Amsterdam. De grote collectie is zeer gevarieerd en trekt daarom een grote groep kunstliefhebbers aan. Naast schilderijen worden hier originele meubelstukken, beelden, glaswerk en meer tentoongesteld. De verschillende werken worden regelmatig gewisseld zodat het elke keer weer een verrassing is voor de bezoeker. Met de tentoonstellingen ontdek je andere soorten kunst en de motivatie achter de werken. Werken van onder andere Karel Appel en Piet Mondriaan worden tentoongesteld naast minder bekende, maar zeer goede artiesten.

Koop hier tickets online voor het Stedelijk Museum


Stedelijk Museum Amsterdam tentoonstelling

Het leuke aan het Stedelijk Museum Amsterdam is dat er regelmatig nieuwe tentoonstellingen zijn. Zo ontdek je zeer originele objecten en kunstwerken die je niet snel in andere musea tegenkomt. Omdat alles om een thema draait tijdens een tentoonstelling leer je over een bepaald onderwerp of een speciale vorm van kunst.

Op de website van het Stedelijk Museum Amsterdam staan alle tentoonstellingen die er op dat moment zijn, en die gepland zijn voor de komende maanden. Een handige manier dus om je bezoek te plannen.

Leerzame rondleidingen in museum Amsterdam Stedelijk

Verschillende rondleidingen worden aangeboden in het museum Amsterdam Stedelijk. Deze dien je van te voren te reserveren. Naast rondleidingen door de collectie worden er tevens tours georganiseerd voor de tijdelijke tentoonstellingen. Je krijgt leuke en interessante feiten te horen en leert op een andere manier naar de kunst te kijken.

Gratis audiotours zijn beschikbaar voor iedereen die wat extra’s wil leren tijdens het bezoek aan het museum.

Stedelijk Museum Amsterdam 02 Stedelijk Museum Amsterdam 03

Stedelijk Museum Amsterdam openingstijden

Het museum is dagelijks geopend van 10 uur tot 18 uur. Op vrijdag sluiten ze om 22 uur. Zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten voor sluitingstijd binnen bent, dan sluiten de kassa’s namelijk.

Voor sommige tentoonstellingen moet je reserveren of wachten voor je naar binnen kunt. Houd hier dus rekening mee.

Stedelijk Museum Amsterdam 05

De museumwinkel is op dezelfde tijden geopend. Echter kun je deze bezoeken zonder entreekaartje. In de winkel worden onder andere design- fotografie- en kunstboeken verkocht. Voor cadeaus, ansichtkaarten, sieraden, en speciale kinderboeken kun je eveneens een bezoek aan de winkel brengen.

Bovendien is er een restaurant waar je terecht kunt voor de lunch of het diner. Zeer handig tijdens een dagje op het Museumplein. Je kunt hier elke dag eten zonder entreeticket voor het museum, van 8u30 tot middernacht. Houdt er rekening mee dat de keuken om 22 uur sluit op alle dagen behalve vrijdag, dan sluit deze om 23 uur. Net zoals de collectie van het museum wordt het menu regelmatig veranderd om bij het seizoen te passen en verrassend te zijn.

Stedelijk Museum Amsterdam parkeren

Zoals vele bekende musea in Amsterdam bevindt het museum Amsterdam Stedelijk zich op het Museumplein. Hieronder kun je parkeren in de Q-Park parkeergarage. Mindervalide parkeerplaatsen bevinden zich aan de Paulus Potterstraat, bij de groepsingang.

Koop hier tickets online voor het Stedelijk Museum

Persoonlijke tip:
 Om nog meer te ontdekken over een bepaald onderwerp kun je naar de bibliotheek van het museum. Deze is vrij toegankelijk van dinsdag t/m zaterdag van 12 uur tot 17 uur.

 

Quick info

Openingstijden:Maandag t/m zondag* geopend van 10 uur tot 18 uur
Vrijdag geopend van 10 uur tot 22 uur
*M.u.v. vrijdag
Aanbevolen duur van bezoek:1,5 uur

Prijs en Kortingen
Online ticket:Ticket aan de deur:
Studenten:€ 7,50€ 7,50
Kinderen t/m 18 jaar:GratisGratis
Volwassenen:€ 15,00€ 15,00

Adres:Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam
Routeplanner:Vanaf Amsterdam Centraal:
– Tram 2 richting Nieuw Sloten
– Tram 5 richting Amstelveen Binnenhof, halte Van Baerlestraat
– Bus 170 richting Uithoorn, Amstelplein
– Bus 172 richting Kudelstaart, haltes Hobbemastraat of Museumplein
Vanaf Amsterdam Amstel:
– Tram 12 richting Station Sloterdijk, halte Museumplein
Vanaf Amsterdam Zuid WTC:
– Tram 5 richting Centraal Station, halte Museumplein (kan omgeroepen worden als Paulus Potterstraat)
Parkeren:Er bevindt zich een Q-Park parkeergarage onder het museumplein. De ingang vind je tegenover het Concertgebouw.

Overige informatie
Kindvriendelijk:Geschikt voor kinderen
Rolstoeltoegankelijkheid:Is toegankelijk per rolstoel. Het personeel kan je helpen naar de
tentoonstellings zaken. Rolstoelen zijn te reserveren, er zijn er echter
maar 4 beschikbaar.


Een reactie plaatsen