> Persoonlijke tip> Quick Info

Van Gogh Museum

Van Gogh museum 03In het Van Gogh Museum in Amsterdam kun je werken van de Nederlandse Vincent Van Gogh ontdekken. Met de combinatie van zijn meesterwerken, tekeningen en brieven ontdek je de gedachten en de motivatie achter zijn kunst. De verschillende thema’s die naar voren komen in zijn kunstwerken en vooral in zijn brieven zorgen ervoor dat je nieuwe dingen leert over Van Gogh. Tevens worden de verschillende mythes rond zijn zelfmoord bijvoorbeeld belicht. Een bezoek aan het Vincent Van Gogh museum is dus vooral leerzaam.

Hier kan je tickets online kopen zonder wachtrij


Van Gogh museum tickets zijn makkelijk te bestellen

Wanneer je een online ticket koopt moet je een datum en tijd kiezen. Je moet dus van te voren bedenken wanneer je naar het museum Van Gogh wil. Tot 30 minuten na je gekozen tijd mag je naar binnen met je ticket, zo heb je wat marge in het geval je vertraging hebt. Het voordeel van een online besteld e-ticket is dat je het Van Gogh museum in mag zonder eerst langs de kassa te gaan. Zo bespaar je wat tijd. Op het drukste moment van de dag kan de wachttijd bij de kassa namelijk oplopen tot 20 à 30 minuten.

Als volwassene betaal je 17 euro. Studenten krijgen korting en betalen 10 euro per persoon. Personen met een Museumkaart mogen gratis naar binnen. Hetzelfde geldt voor jongeren tot 18 jaar.

Een multimediatour is een leuke manier om het werk van Van Gogh te leren kennen. Je betaald hiervoor € 5 per persoon en € 3 voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar. Kinderen onder de 13 mogen gratis met de ouders meedoen. Je besteld de multimediatour simpelweg online met je tickets.

Van Gogh museum adres

Zoals bijvoorbeeld het Rijksmuseum bevindt het Vincent Van Gogh museum zich op het Museumplein in Amsterdam. Als je van kunst en cultuur houdt is dit dus zeker een leuk adres voor je. Het museum Van Gogh bevindt zich op nummer 6.

Van Gogh museum 04 Van Gogh museum 02

Tentoonstellingen in het Vincent Van Gogh museum

Naast de vaste collectie zijn er ook vaak andere tentoonstellingen te zien. Een leuke manier om andere kunstenaars te ontdekken. Tevens worden er workshops georganiseerd voor jong en oud. Hiervoor betaal je extra en de meesten moet je vooraf reserveren. Bekijk dus voor je bezoek of je toevallig tijd hebt voor een leuke workshop over bijvoorbeeld lithografie of houtsnede. Door het zelf doen leer je meer over de kunst en de verschillende technieken gebruikt door artiesten.

De Van Gogh Museum shop

Leuke souvenirs en cadeaus geïnspireerd door het werk van Vincent Van Gogh vind je in de museum shop. Een boekwinkel op de derde verdieping verkoopt verschillende boeken over Van Gogh, zijn kunst, zijn leven en andere artiesten uit zijn tijd. Hier vind je dus een origineel cadeau voor een echte kunst fan, of natuurlijk voor jezelf. Er is genoeg keuze om meer over deze Nederlandse kunstenaar te leren.

Het Rijksmuseum en het Van Gogh museum hebben een gezamenlijke winkel op het Museumplein. Een extra mogelijkheid om iets leuks te kopen dus.

Van Gogh museum 01 Van Gogh museum 05

Hier kan je tickets online kopen zonder wachtrij

Persoonlijke tip:
Op vrijdag is het museum Van Gogh tot 22 uur open en begint er een gratis rondleiding om 19 uur. Tevens is de sfeer anders dan normaal. Er wordt relaxte muziek gedraaid en VJ’s zorgen voor mooie visuals.

Quick info

Openingstijden:Maandag t/m zondag* geopend van 9 uur tot 17 uur
Vrijdag geopend van 9 uur tot 22 uur
*M.u.v. vrijdag
In sommige periodes van het jaar is het museum open tot 18 of 19 uur. Wel sluiten ze elke vrijdag pas om 22 uur.
Aanbevolen duur van bezoek:1,5 uur

Prijs en Kortingen
Online ticket:Ticket aan de deur:
Kinderen tot 18 jaar:GratisGratis
Volwassenen:€ 17,00€ 17,00

Adres:Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam
Routeplanner:Vanaf Amsterdam Centraal:
– Tram 2 richting Nieuw Sloten, halte Van Baerlestraat
– Tram 5 richting Amstelveen Binnenhof, halte Van Baerlestraat
– Bus 170 richting Uithoorn, halte Rijksmuseum of Museumplein
– Bus 172 richting Kudelstaart, halte Rijksmuseum of Museumplein
Vanaf Amsterdam Sloterdijk:
– Tram 12 richting Amsterdam Amstel, halte Museumplein
Vanaf Amsterdam Amstel:
– Tram 12 richting Station Sloterdijk, halte Museumplein
Vanaf Amsterdam Zuid WTC:
– Tram 5 richting Centraal Station, halte Paulus Potterstraat
Parkeren:Een Q-Park parkeergarage bevindt zich onder het Museumplein. Betaald parkeren is mogelijk in de omgeving.

 

Een reactie plaatsen