Een seniorenbed op wielen kopen
Geen categorie

Een seniorenbed op wielen kopen

Een goede nachtrust, is voor iedereen ontzettend belangrijk. Zeker op oudere leeftijd, wanneer je met lichamelijke ongemakken te maken krijgt. En wanneer je zorgvraag, ook echt drastisch kan veranderen. Dus veel senioren zoeken dan ook naar een oplossing voor hun probleem. Met de hoop dat ze vaak ook nog heel erg lang thuis kunnen blijven wonen. 

Daarom kiezen veel ouderen voor een seniorenbed op wielen. Dit bed brengt namelijk een aantal sterke voordelen met zich mee. Maar wat houdt het een seniorenbed precies in? Daarover kun je in onze blog meer te weten komen.

Hieronder lees je er meer over:

Wat is een seniorenbed op wielen?

Naarmate, we ouder worden begint ons lichaam, zoals: hierboven aangeven vele fysieke mankementen te vertonen, waardoor er een andere vraag qua hulp ontstaat. De spieren worden bijvoorbeeld: strammer en strammer en we zijn niet meer zó bewegelijk als in onze jonge jaren. Dan gaan we toch meer opzoek naar het stukje ‘extra’ comfort. Een senioren bed op wielen heeft bijvoorbeeld: een comfortabele in – en uitstap, waardoor tijdens de nacht en voor het slapen gaan gemakkelijk. Het bed kan worden betreden, zodat je niet bang hoeft te zijn om onderuit te gaan. Deze bedden zijn, dus ook in zijn geheel elektronisch verstelbaar, wat allemaal via een afstandsbediening te bewerkstelligen is, of via de knoppen op het bed.

Dus een seniorenbed kan altijd aangepast worden aan jouw zorgvraag. En ze zijn, dan ook in verschillende soorten aan te schaffen. Zo kun je een heuse tweepersoons senioren bed aanschaffen, of toch éénpersoons senioren bedden, die vaak wel weer aan elkaar te schuiven te zijn. En van elkaar af te schuiven zijn, zodat er gemakkelijk kan worden schoongemaakt. En niet geheel onbelangrijk, dat het bed ook kan worden opgemaakt. Zoiets wordt, ook wel eens een deelbaar bed genoemd.

Voordelen senioren bed op wielen

Het aanschaffen van een senioren bed op wielen brengt veel voordelen met zich mee, waaronder: dat het bed geheel op maat kan worden gemaakt voor jouw hulpvraag, persoonlijke voorkeuren en wensen. Zo wordt er rekening gehouden met materiaal, matrashardheid, verstelbaarheid, kussenhardheid, etc. Zodat het ten alle tijden volledig past binnen jouw zorgvraag, waardoor misschien wel het grootste voordeel. Dat langer thuis wonen, hierdoor ook zeker mogelijk door is.

Het is immers bekend, dat ouderen, die bijvoorbeeld: langer thuis kunnen door hun senioren op bed op wielen. Vaker gelukkiger zijn en zich veel meer op hun gemak voelen binnen hun eigenomgeving. En als dit, dan ook nog eens kans in een zorgsituatie, dan is het natuurlijk ontzettend mooi meegenomen. 

En het verstelbare aspect, zoals bij een deelbaar bed, is ook een voordeel op zichzelf te noemen, aangezien het gemakkelijk de hoogte en laagte in kan worden gesteld. Dat maakt het als zorgbehoevende makkelijker en eveneens voor de zorgverlener om de zorg aan bed te kunnen verlenen. 

Zonder, dat er daarvoor hele complexe moeten worden ingericht voor misschien wel een simpele hulpvraag. Dus waar wacht je nog op? Wanneer koop jij jouw senioren bed op wielen?

En wie weet woon je wel langer thuis!

Dit vind je misschien ook leuk...