Fit worden in de winter? Dat doe je zo!
Lifestyle

Fit worden in de winter? Dat doe je zo!

In de zomer komen we vaak een stuk vaker buiten dan in de winter. Door het warmere weer en de zon is het vaak fijner om buiten te zijn dan wanneer het vriest. Toch is voldoende frisse lucht heel belangrijk. Hier blijf je namelijk fit van. Vind jij het lastig om fit de winter door te komen en ben je juist in de winter vaak ziek? Lees dan deze blog, waarin we je proberen te stimuleren om fit te worden in de winter!

Wandelen

Ook al is het in de winter natuurlijk koud buiten, het kan juist heerlijk zijn om een frisse neus te gaan halen. Hoe heerlijk om daarna lekker binnen voor de kachel op te warmen met een lekkere warme kop thee of chocolademelk. Ga dus lekker een stukje wandelen, of het nu in je buurt is of juist een keer ergens anders. Probeer eens extra goed te focussen op wat je ziet, hoort, ruikt en voelt. Je zult merken dat je je eigen omgeving zo veel beter leert kennen! Laat je telefoon eens thuis tijdens een wandeling en geniet echt van de omgeving om je heen. Helemaal opgeladen zul je weer thuis komen. De frisse lucht is goed voor iedereen.

Sportschool

Ook is het sporten goed voor je en zul je hier sterk van worden. Voor iedereen is er wel een sport die leuk is, of het nu fitnessen is, of juist een leuke groepsles waar je gezellig met anderen naartoe kunt. Ook kun je denken aan zwemmen, fietsen of bijvoorbeeld yoga. Probeer verschillende sporten uit en ontdek wat jij leuk vindt! En sporten is natuurlijk extra leuk in trendy sportkleding. Goede reden om te gaan shoppen dus!

Eten

Ook is het belangrijk om goed naar je voeding te kijken en gezond te blijven eten. Zorg ervoor dat je elke dag voldoende groentes, fruit en vezels eet. Ook variatie is belangrijk bij een gezond eetpatroon. Vermijd daarnaast te veel frisdrank, koffie en alcohol. Daar zitten namelijk suikers en cafeïne in. Dat is niet bevorderlijk voor je gezondheid. Drink in plaats daarvan veel water of thee.

Slaap

Genoeg slaap is belangrijk om fit en gezond te blijven. Volwassenen hebben gemiddeld 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig. Ben je een slechte slaper? Het helpt om elke dag – dus ook in het weekend – rond dezelfde tijd te gaan slapen en ook rond dezelfde tijd weer op te staan. Een ritme is bevorderlijk voor de kwaliteit van je nachtrust. Ook is het goed om een uur voor het slapen gaan geen tv meer te kijken en niet meer op je telefoon te zitten. Het blauwe licht daarvan houdt je namelijk actief. Leg deze dus op tijd weg en pak bijvoorbeeld een boek. Van lezen ontspan je en daar val je ook sneller van in slaap.

Fijne winter!

Dit vind je misschien ook leuk...