Lifestyle

3x buiten sporten in Amsterdam

Voldoende beweging is natuurlijk erg belangrijk voor je gezondheid. Tegenwoordig hebben velen van ons een zittend beroep en die zittende houding is funest voor ons lichaam. Onze spieren verzwakken en we kunnen last krijgen van gewrichtsklachten. De mogelijkheden om te sporten zijn echter eindeloos, vooral in een grote stad als Amsterdam. Geen fan van de sportschool? In deze blog op Amsterdamdiary.nl delen we fitness tips en 3 prachtige locaties voor buitensporten in Amsterdam!

Waarom buiten sporten? 

In Amsterdam is een enorm aanbod van sportscholen en Crossfit-boxen, dus waarom zou je buiten gaan sporten? Voor ons zijn er 2 belangrijke redenen om eens wat vaker buiten te trainen. Ten eerste spenderen we het grootste deel van onze dag al binnen. Na een lange kantoordag kan je lichaam wel wat frisse lucht en zonlicht gebruiken. Dit is bovendien goed voor de aanmaak van vitamine D in je lichaam. 

Ten tweede biedt buiten sporten in Amsterdam je de mogelijkheid om meer van onze prachtige stad te zien. Je kunt namelijk veel verschillende locaties gebruiken en zo genieten van al het moois dat de buitenlucht in Amsterdam je te bieden heeft. Ben jij die saaie sportschool of je thuis gym zat? Ga dan eens lekker buiten bewegen en ontdek Amsterdam op een andere manier. 

Buitensporten tips Amsterdam

Lijkt het jou leuk om buiten te sporten in Amsterdam? Dan ben je vast benieuwd naar alle mogelijkheden. Omdat buitensporten voor iedereen toegankelijk is, heb je veel keus. Een rondje hardlopen is natuurlijk makkelijk en je hebt geen sportschool abonnement nodig. Maar wat vinden wij nu de 3 leukste buitensport activiteiten in Amsterdam? 

Outdoor Fitness Amsterdam

Buiten fitnessen wint aan populariteit. Veel sporters vinden de sportscholen te druk worden, of vinden de abonnementen te duur. Daarom kun je in de Amsterdamse parken lekker fitnessen in de buitenlucht. Zo vind je in het Diemerpark, De Bretten, Erasmuspark en het Rembrandtpark fitnesstoestellen om krachttraining te doen. 

In sportpark Voorland/Middenmeer kun je het fitnessparcours volgen en de QR-codes op de toestellen scannen. Je kunt dan direct de uitleg van elke oefening bekijken om ervoor te zorgen dat jij de techniek perfect uitvoert. Neem ook eens een kijkje bij het fitness pleintje aan de Van Heenvlietlaan in Buitenveldert. Zoals je kunt lezen zijn er voldoende fitness parken in Amsterdam waar jij buiten aan je fitheid kunt werken. 

Suppen over de grachten

De Amsterdamse grachten bieden jou de perfecte manier om meer van de stad te zien. En nee, dan hebben we het niet over een rondvaart. Dit kan namelijk op een veel actievere manier. Heb jij al eens van Suppen gehoord? Suppen staat voor Stand Up Paddle Boarden en is, vooral in de zomer, een heerlijke vorm van beweging. 

Je verplaatst je door de grachten in Amsterdam met een lange surfplank en een peddel. Dit is erg goed voor het verbeteren van je stabiliteit en daar train je dus je rompspieren mee. Omdat je jezelf moet voortbewegen met een peddel train je ook nog eens je armspieren. Heb je nog niet genoeg balans om staand te Suppen? Begin dan eerst op je knieën en probeer vanuit daar jezelf steeds verder uit te dagen om te gaan staan.

Yoga in het park

Bij sporten en bewegen denk je misschien niet direct aan yoga. Maar wist je dat yoga veel voordelen heeft en helpt bij het verminderen van stress. Ook heeft yoga voordelen voor krachtsporters, omdat het de spieren versterkt en flexibiliteit vergroot. Bovendien geeft het je meer controle over je ademhaling en zorgt het voor een vermindering van nek-, rug- en schouderklachten. 

In Amsterdam zijn veel yogastudio’s te vinden, maar eigenlijk is yoga in de buitenlucht toch wel het meest rustgevend. Zo voel je jezelf namelijk 1 worden met de natuur. Deze rustgevende sfeer is erg prettig bij een meditatie sport als yoga. Je kunt dit natuurlijk zelf doen in één van de fijne parken in Amsterdam. Je hebt namelijk alleen een yogamatje nodig. Liever een lesje meepakken? Check dan eens Buiten-yoga.nl voor een overzicht van alle buiten yoga lessen. 

Welke sport doe jij het liefst buiten? 

Naast suppen, yoga en outdoor fitness kun je in Amsterdam nog veel meer buitensporten doen. Hardlopen is natuurlijk voor iedereen toegankelijk, kijk maar eens naar alle hardlopers in het Vondelpark. Andere leuke activiteiten zijn onder andere skaten, slacklinen, ultimate frisbee en bootcamp. Wat is jouw favoriete buitensport in Amsterdam?

Dit vind je misschien ook leuk...