Corona proof een dagje uit in Amsterdam
Amsterdam

Corona proof een dagje uit in Amsterdam

Woon je dicht bij Amsterdam of wil je gewoon graag een dagje naar Amsterdam? Dan wil je natuurlijk wel weten wat er toen is hier in de corona tijd met alle regels. Je wilt je kinderen natuurlijk ook meenemen dat maakt het vaak nog iets lastiger. Hier lees je alle leuke ideeën voor een dagje uit met de kinderen in Amsterdam.

Wat te doen tijdens corona

Wanneer het mooi weer is kan je gezellig een wandeling maken door de mooie stad, er valt namelijk genoeg te zien in Amsterdam. De grachten zijn een mooie Eye catcher waar je helemaal tot rust kan komen. Dit is gezellig om samen te doen maar ook zeker met kinderen.

Is het mooi weer? Dan zijn er genoeg leuke activiteiten te doen hier met kinderen. Je kan een kano huren en door de Amstel varen, je komt hier langs de leukste dingen. Er zijn zelfs gelegenheden waar je even kan zwemmen. Amsterdam is niet alleen leuk vanaf het water maar ook op de fiets, het is zo groot dat er genoeg te zien is. In de stad zijn er genoeg plekken om even te stoppen en iets lekkers af te halen bij een restaurant of bakker.

Een stadswandeling door Amsterdam

Tegenwoordig zie je dit heel veel de stadswandeling. Dit is een wandeling door de stad met stops bij verschillende restaurants, bakkertjes etc. je krijgt dan een klein dingetje per restaurant te eten. Dit kan je boeken, dan is de weg helemaal voor je uitgestippeld en hoef je niet na te denken alleen maar gezellig te wandelen en te eten. 

Je kan dit natuurlijk ook zelf in elkaar zetten, denk wel van te voren na over verschillende dingen. Waar heb je zin in? Is het niet een te grote ronde? Is het niet te veel of te weinig eten? Wanneer je er zonder plan in gaat dan zal het niet zo soepel verlopen. Als je het zelf in elkaar zet kan je het helemaal naar eigen zin maken en naar al jouw favoriete plekjes gaan. Zo wordt de horeca ook nog een beetje ondersteund in deze tijd.

Dagjes uit met kinderen in Amsterdam

Mensen denken vaak dat Amsterdam niet echt een stad is voor kinderen, echter zijn er genoeg activiteiten die kinderen ook kunnen doen en leuk vinden in Amsterdam. Je kan langs de parken gaan van Amsterdam en lekker picknicken, zo kunnen de kinderen hun eigen gang gaan in het park. In het Amstelpark is een kinderboerderij, helaas is deze gesloten door corona. Echter kun je nog wel alle dieren zien, vaak vinden kinderen dit al leuk genoeg. 

Amsterdam heeft genoeg leuke speeltuinen waar je een dagje uit met de kinderen goed kan volhouden. Genoeg te doen in deze mooie stad dus, voor jong en oud. Denk wel aan de regels die er nog zijn in deze tijd.

Dit vind je misschien ook leuk...