Amsterdam

Amsterdam Light Festival: alles wat je moet weten

Het Amsterdam Light Festival is een van de populairste winter attracties in de stad. Als je je afvraagt wat het is en wat je kunt verwachten, lees dan verder! In deze blogpost behandelen we alles van de geschiedenis van het festival tot de verschillende soorten lichtinstallaties die je kunt zien. We geven je ook wat tips om het meeste uit je bezoek te halen!

Geschiedenis van het Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival vindt zijn oorsprong in de Nederlandse traditie van het verlichten van straten en waterwegen met kerstverlichting. Het eerste officiële Amsterdam Light Festival vond plaats in december 2005 en wordt sindsdien elk jaar gehouden.

Het festival heeft twee hoofdonderdelen: een wandelroute en een boot route. De wandelroute voert langs verschillende lichtinstallaties, terwijl de boot route door de grachten en waterwegen van de stad voert.

Elk jaar zijn er verschillende soorten lichtinstallaties te zien. Sommige zijn ontworpen door bekende kunstenaars, andere zijn gemaakt door studenten of amateurs. Het thema van het festival verandert elk jaar. Thema’s uit het verleden waren “City Dreams” en “A Glittering History”.

Tips voor een bezoek aan het Amsterdam Light Festival

Als je van plan bent het Amsterdam Light Festival te bezoeken, zijn hier enkele tips om je te helpen het meeste uit je ervaring te halen:

  • Het festival loopt van eind november tot begin januari. Controleer de data voordat je gaat.
  • De wandelroute is ongeveer 2 km lang, dus geef jezelf genoeg tijd om alles te zien.
  • De boot route duurt ongeveer 45 minuten. Zorg ervoor dat je vooraf kaartjes reserveert.
  • Als je met kinderen komt, is er bij het begin van de wandelroute een familie zone. Dit is een geweldige plek om kinderen rond te laten rennen en te verkennen.

De verschillende soorten lichtinstallaties

Er zijn verschillende lichtinstallaties te zien op het Amsterdam Light Festival. Hier zijn enkele van de populairste:

  1. De Water Light Garden is een serie verlichte fonteinen die dansen op muziek.
  2. Het Crystal Forest is een verzameling verlichte bomen van glas en metaal.
  3. The Magic Eye is een installatie die spiegels en licht gebruikt om illusies te creëren.
  4. The Urban Canvas is een grootschalige lichtinstallatie die een heel gebouw bedekt.

Zo, daar heb je het! Alles wat je moet weten over het Amsterdam Light Festival. Voeg dit winterevenement zeker toe aan je lijstje met dingen die je moet doen in Amsterdam!

Dit vind je misschien ook leuk...