Lifestyle

De drie beste tips voor het verkopen van een beleggingspand

Het leven bestaat uit een aaneenschakeling van keuzes. Je bent de gehele dag bezig om keuzes te maken. Sommige keuzes zijn niet al te belangrijk; wat je gaat ontbijten bijvoorbeeld. Andere keuzes zijn wel heel belangrijk; in wat je je spaargeld gaat investeren bijvoorbeeld.

Heb je enige tijd geleden besloten om je spaargeld in vastgoed te investeren? Anno 2022 kan geconcludeerd worden dat dit een prima keuze is geweest. De prijzen van het vastgoed zijn door de dak heen gegaan, waardoor je mogelijk nĂș je beleggingspand wilt verkopen. Met onderstaande tips verkoop je je beleggingspand op de juiste manier.

Informeer je huurder(s) tijdig

Heb je op dit moment in je beleggingspand huurder(s) zitten? En loopt het contract hiervan binnenkort af? Dan ben je wettelijk verplicht om tijdelijk te laten weten dat je het contract niet gaat verlengen. Dit is je goed recht, maar je hebt hierbij wel te maken met enkele wetten en regelgevingen. Check deze goed of vraag advies aan een specialist. 

Verkoop je beleggingspand aan een vastgoedinvesteerder

Wil je zo min mogelijk omkijken naar de verkoop van je beleggingspand hebben? En wil je van een prima verkoopprijs met dito voorwaarden verzekerd zijn? Dan is het advies om je beleggingspand aan een vastgoedinvesteerder te verkopen. 

Een investeringsmaatschappij, zoals Damborg.nl, weet precies waar ze mee bezig zijn. Dit betekent dat je je beleggingspand op een snelle, nette en vlekkeloze manier kunt verkopen. Ideaal, niet waar?

Informeer je netwerk

Als je een beleggingspand hebt, ken je mogelijk vastgoedbeleggers uit de buurt. Mocht dat het geval zijn, kun je deze beleggers alvast informeren over de mogelijke verkoop. Wellicht hebben zij interesse om het beleggingspand rechtstreeks van je over te nemen. Voor beide partijen kan dit interessant zijn, maar let wel heel goed op onder meer de voorwaarden.

Dit vind je misschien ook leuk...