Geen categorie

5 voordelen om voor een WordPress-website te kiezen

WordPress is een bekend CMS-systeem. Het wordt gebruikt door kleine en persoonlijke blogs, maar ook de grote bedrijven als Sony en de New York Post maken gebruik van een WordPress-website. Hier vind je 5 voordelen waarom deze bedrijven hebben gekozen voor een WordPress-website!

WordPress is gratis

Een van de grootste voordelen en belangrijkste redenen dat veel mensen voor WordPress kiezen is omdat het gratis is. Als open source CMS-systeem wordt er constant door programmeurs aan de programmacode gesleuteld waardoor WordPress constant nieuwe features, aanpassingen en andere toevoegingen krijgt. Hierdoor is WordPress nog lang niet uit ontwikkeld!

WordPress is veilig en vertrouwd

WordPress is een bekend en heel populair CMS-systeem. Fijn, maar dat betekent ook dat het aantrekkelijk is voor hackers. WordPress is hier goed van op de hoogte en heeft constant nieuwe updates waarmee het programma steeds beter beveiligd wordt. Als er een datalek wordt gevonden of er is een bug, zorgt WordPress ook dat dit in de eerstvolgende update opgelost wordt.

WordPress is SEO-vriendelijk

SEO-vriendelijk houdt in dat je website en je pagina’s goed gevonden kunnen worden als je SEO op de juiste manier inzet. Dit doe je door in je titels, teksten en omschrijvingen gebruik te maken van bepaalde zoekwoorden. Doe je dit goed? Dan kom je tijdens het zoeken op Google misschien wel als eerste suggestie te staan.

WordPress heeft duizenden templates

WordPress heeft een grote verzameling aan templates; er zit voor elke type website wel wat bij! Dit is natuurlijk makkelijk als je zelf je website wilt gaat bouwen, omdat je de basis dan hebt staan en kan aanpassen naar jouw wens. Deze templates worden alleen vaak wel gemaakt door ontwikkelaars en als zij aanpassingen maken kan dat in de toekomst voor problemen zorgen op jouw website.

WordPress ondersteunt verschillende mediatypen

Het laatste voordeel is dat WordPress bijna alle mediatypen, waardoor je niet beperkt wordt tot alleen tekst. Je kan afbeeldingen, video’s en audiobestanden toevoegen aan je pagina’s. Ook kan je ‘embedden’. Dit betekent dat je heel makkelijk bijvoorbeeld YouTube-video’s en Instagram-posts kan delen!

Zie je een WordPress-website helemaal zitten, maar kijk je op tegen het bouwen? Er zijn genoeg webdesigners die met WordPress een professionele website voor je kunnen maken! Zo kan je een unieke website laten maken in Amersfoort!

Dit vind je misschien ook leuk...