Lifestyle

Een bucketlist maken, hoe doe je dat?

Om een bucketlist te maken, moet je uiteraard allereerst weten wat een bucketlist is.

Dit voor het het geval je er nog nooit van hebt gehoord. Noch het genoegen hebt gehad om de film “The Bucket List” te hebben gezien, met in de hoofdrollen Jack Nicholson en Morgan Freeman.

Een bucketlist kun je vertalen als de ultieme wenslijst. Het woord is afgeleid van “before you kick the bucket”. Vrij vertaald: “voordat je het loodje legt”. Of “de pijp uitgaat.”

Samengevat gaat het om een lijstje met je grootste wensen. De dingen die je absoluut nog eens wil doen, voordat je het Aardse leven vaarwel moet zeggen.

Een bucketlist: waarmee vul je die in?

Je wensen kunnen veelvuldig zijn. Materieel en/of immaterieel van karakter.

Naast een goede gezondheid en de liefde van je leven ontmoeten, kun je denken aan het gelukkig maken van je ouders. Of algemener, het helpen van andere mensen.

Een andere sterke wens kan zijn, dat je nog eens iets wil doen wat je nooit eerder hebt gedaan. Mogelijk wil je nog eens je vliegbrevet halen, parachute springen of bungee jumpen.

Daarbij kan het ook zijn dat je altijd nog eens een vakantiehuisje hebt wil bezitten. Een eigen zeilboot, een stoere Harley-Davidson of mogelijk wil je nog eens een Tesla rijden.

Onze prachtige wereldbol

Op de meeste bucketlists prijkt minimaal één favoriete reisbestemming. Dat kan een bepaald land zijn, zoals Indonesië, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten of Ecuador. Maar natuurlijk ook een tropisch eiland in de Stille Oceaan. Zo ook een specifieke plaats, zoals New York, Rio of Tokyo.

Het is ook niet ongebruikelijk dat iemand op zijn of haar bucketlist een natuurgebied noemt, waaronder de Himalaya’s. Of een oude opgraving, zoals de piramides van Egypte of Machu Picchu in Peru. Een ander wil graag de mooiste watervallen ter wereld bezoeken.

De ultieme bucketlist

Omdat we weten dat we “maar een keer leven”, is het zaak er optimaal van te genieten. En goed te bedenken wat je tijdens dat relatief korte leven wil doen.

Een bucketlist maken is een leuke opdracht, waarvoor eigenlijk iedereen eens rustig moet gaan zitten. Dromen is daarbij toegestaan. Welkom zelfs, mits je wensen uitvoerbaar zijn uiteraard. Hoe dan ook, is het streven om je leven extra glans te geven. Een ultieme glans, zo je wil.

En wie weet, ga je dan op korte termijn al, in je eigen Tesla, door een magisch berggebied op zoek naar de mooiste watervallen ter wereld. Dat hoeft niet alleen een droom te zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...