Lifestyle

Redenen om je huis te verkopen in de zomer

Het is eindelijk zomer en het weer liegt er ook niet om. Sommige mensen willen hun huis wel verkopen, maar vragen zichzelf af of het wel verstandig is om hun huis te koop te zetten in de zomer of zomervakantie. Het antwoord op deze vraag is dat het zeker verstandig is om je huis te koop te zetten in de zomer. Lees verder als jij benieuwd bent naar de redenen!

Meer tijd om huizen te bezichtigen

In de zomervakantie hebben potentiële kopers vaak meer tijd om bezichtigingen in te plannen. De kans is dus erg groot dat er meer mensen naar jouw huis komen kijken in de zomervakantie. Ook kun jij in de zomervakantie genoeg andere leuke dingen inplannen om van huis te zijn op het moment dat er bezichtigingen worden ingepland. Of ga zelf huizen bezichtigen en koop je huis bij Van der Eijken makelaardij!

Veel minder concurrentie

De algemene maar onterechte aanname is inderdaad dat je jouw huis beter niet in de zomer moet gaan verkopen. Dat betekent dus dat er een stuk minder concurrentie is op het gebied van woningaanbod is deze periode, waardoor jouw huis weer eerder opvalt.

Je huis straalt meer op zomerse dagen

Alles is mooier als het zonnetje schijnt. Zo ook jouw huis en tuin. Die staan er nog mooier bij in de zomer en ook de omgeving waarin je huis staat is mooier als alles vol in bloei staat. Woon je aan het water? Dan is het al helemaal verstandig om je huis te koop te zetten in de zomer. Ook is de zomer de mooiste periode om foto’s van de woning te maken. Geen kale takken voor je raam, lege tuinen of alles bedekt onder de sneeuw. Jij kan je huis optimaal presenteren op de zonnige foto’s.

Het is langer licht

In de zomerperiode is het langer licht en kun je dus tot later op de avond bezichtigingen inplannen. Jouw huis is zowel binnen als van buiten tot later in de avond goed te zien en dus ook goed te bezichtigen. Dit is zeker handig voor kopers die buiten de werktijden komen kijken naar huizen. Om hier gebruik van te maken, moet je wel een makelaar hebben die bereid is om ’s avonds bezichtigingen in te plannen.

Dit vind je misschien ook leuk...