Interior

Eettafels: dit zijn de vijf meest voorkomende vormen!

Eettafels, het is vaak een van de eerste meubelstukken die opvallen wanneer je een keuken of woonkamer binnen komt. Eettafels zijn een belangrijk meubelstuk in een eetkamer. Het is natuurlijk belangrijk dat je aan de tafel kan eten, maar het is ook een belangrijk element in het design van de eetkamer.

Bij het kiezen van een eettafel is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer. Maar je moet ook kijken naar hoeveel personen er regelmatig aan de tafel gaan zitten. Er zijn allerlei verschillende vormen van eettafels beschikbaar zoals je kunt zien op www.sfeer.nl. Benieuwd wat voor vorm eettafel er in jouw eetkamer past? Lees dan snel verder!

1. Rechthoekige eettafels

De meest voorkomende vorm van een eettafel is een rechthoek. Deze kom je dan ook het meeste tegen als je bij gasten op bezoek gaat. Een rechthoekige eettafel biedt voldoende ruimte om meerdere personen er aan te laten zitten. Een rechthoekige eettafel kan namelijk eenvoudig worden aangepast aan de grootte van de kamer. Daarnaast is die ook geschikt voor bijna elk interieurstijl!

2. Ronde eettafels

Ronde eettafels zijn geweldig voor kleinere eetkamers. Ze nemen namelijk minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een rechthoekige eettafel. Daarnaast hebben ronde tafels ook een gezellige zitting. Je kunt namelijk goed met iedereen praten die aan de tafel zit. Iedereen kan elkaar namelijk zien.

3. Vierkante eettafels

Het broertje van de rechthoekige eettafel is natuurlijk de vierkante eettafel. Vierkante eettafels zijn een interessante keuze en bieden voldoende ruimte om meerdere personen te laten zitten. Ze passen goed in kamers met een vierkante of rechthoekige vorm. Daarnaast zijn ze ook goed geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat ze een goede ruimtelijke scheiding hebben.

4. Ovale eettafels

In de afgelopen jaren is de ovale vorm enorm toegenomen bij eettafels. Tegenwoordig zie je steeds meer ovale eettafels als je bij familie of vrienden op bezoek gaat. Ovale eettafels zijn een geweldige optie als je een keer wat anders wilt dan een traditionele rechthoekige tafel. Ze bieden dezelfde voordelen als ronde tafels. Zo zorgen ovale tafels ook voor een gezellige sfeer en kun je makkelijk met elkaar communiceren.

5. Uitschuifbare eettafels

Ben je op zoek naar een eettafel met meerdere functies, dan kun je kiezen voor een uitschuifbare eettafel. Uitschuifbare eettafels bieden namelijk de flexibiliteit om de tafel te vergroten wanneer er extra gasten zijn. Dit maakt ze bijvoorbeeld ideaal voor grotere bijeenkomsten en gezinnen die af en toe wat extra ruimte nodig hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...