Interior

Waar moet je op letten als je een kledingkast aanschaft?

Op het moment dat je een kledingkast gaat aanschaffen, is het van belang dat in acht neemt wat je precies verwacht van de kast. Het is uitermate sonde als je een kledingkast koopt die niet aan je wensen voldoet. Een kledingkast kopen bij Anselm Oome kan dan een optie zijn met enorm veel verschillende modellen. Om je een beetje op weg te helpen, geven wij je enkele tips waarmee het kiezen voor een kledingkast makkelijker kan zijn.

Open of dichte kledingkast

De eerste keuze die je maakt bij de keuze voor een kledingkast, is of je voor een geheel open of toch een gesloten kast gaat. Een kledingkast die open is, is in de meeste gevallen minder groot en voordeliger dan een gesloten kast. Het nadeel van een open kledingkast is dat de kleding niet opgeborgen lijkt en gemakkelijk stof op kan komen. Om dit te voorkomen wordt er vaak gekozen voor een dichte kledingkast. Je kunt de kledingkast daarnaast ook altijd nog voorzien van bijvoorbeeld een spiegel om hem minder kolossaal te maken.

Opbergruimte is key voor een kledingkast

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kopen van een kast is opbergruimte. Check vooraf hoeveel opslagruimte je nodig hebt om zeker te weten dat al je spullen passen. Plan vooruit voor ophang ruimte, planken en laden voor al je kleding voordat je naar de winkel gaat. Ook bij een kledingkast kun je kiezen voor het op maat maken van de kast. Hierdoor kun je zelf precies bepalen hoeveel opslagruimte je hebt en hoe groot deze ruimtes moeten zijn. Wel zo handig toch?

De kleur van de kast is minstens zo belangrijk

Uiteindelijk bepaald de kleur van de kledingkast hoe hij in de ruimte past. Door het formaat is de kast zichtbaar in de slaapkamer en geeft de kleur een groot verschil maken. Wit valt bijvoorbeeld veel minder op, maar kies je bijvoorbeeld voor een zwarte kleerkast dan valt er een flinke klap uit. Dit is dan ook zeker iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een kledingkast! Wil je geen standaard? Je kunt je eigen kast ook altijd een aparte kleur geven om een echte eye catcher te maken voor je kamer!

Dit vind je misschien ook leuk...