Travel

Fietsvakantie in de regio Amsterdam

Ben jij van plan om er in de nabije toekomst even heerlijk tussenuit te gaan? Even lekker alles van het dagelijkse leven achter je laten? Heerlijk genieten van een vakantie, zonder alle beslommeringen? In dat geval kun je voor een fietsvakantie gaan. Een fietsvakantie is namelijk hartstikke leuk. In dit artikel geven wij enkele tips. Want waar moet je rekening mee houden met een fietsvakantie? Dankzij deze tips weet je zeker dat de fietsvakantie een knallend succes gaat worden.

Laat je fietsen controleren

Voordat je besluit om op fietsvakantie te gaan, is het van te voren aan te raden om je fietsen te laten controleren. Een goede voorbereiding is het halve werk, stelt een bekend spreekwoord immers. Het is de nachtmerrie van elke fanatieke fietser: je bent heerlijk on tour, maar dan blijkt ineens dat er wat mis is met de fiets. Dan sta je daar ergens in niemandsland en daar word je ongetwijfeld niet vrolijk van. Laat je fiets voor de zekerheid altijd even controleren door een fietsenmaker. Het kost misschien een paar centen, maar uiteindelijk haal je er zeer veel voordeel uit.

Plan van te voren al leuke routes

Een andere valkuil waar veel mensen intrappen: van te voren helemaal niets plannen. Het klinkt natuurlijk zo leuk en impulsief: zonder voorbereidingen op vakantie gaan. De realiteit is vaak anders en het zorgt vaak voor nodeloze stress. Bovendien bespaart het tijd. Ga je bijvoorbeeld een dagje naar Friesland? Zoek dan naar leuke fietsroutes in Friesland. We leven immers in een kennistijdperk. Alles is vrijwel gratis te vinden op internet, dus ook leuke fietsroutes in Friesland. Maak er ook echt een uitdaging van. Vakantie moet rustgevend zijn, maar het is ook leuk om je grenzen te verleggen en jezelf even uit de comfortzone te trekken.

Wees divers

Diversiteit is ook belangrijk als het gaat om een fietsvakantie. Je wil immers niet altijd in hetzelfde landschap fietsen. Daarom kun je ook eens lekker gek doen en bijvoorbeeld naar een eiland gaan. In Texel is het bijvoorbeeld hartstikke leuk om te fietsen. De fietsen kun je ook gemakkelijk meenemen op de boot.

Dit vind je misschien ook leuk...