Fleurdirect planten
Interior

Groen moet je doen: met een Strelitzia

De Strelitzia is een geslacht van vijf soorten overblijvende planten, inheems in Zuid-Afrika. Ze zijn algemeen bekend als parelvogelbloemen of kraanvogelbloemen. Het geslacht is genoemd naar het hertogdom Mecklenburg-Strelitz, de geboorteplaats van koningin Charlotte van het Verenigd Koninkrijk. Deze plant heeft een hele rijke geschiedenis. Zo’n pareltje moet je gewoon in huis hebben!

De Strelitzia

De parelvogelbloem is de bestoven vorm van de plant. Het is een sierplant die vaak wordt gebruikt in landschapsarchitectuur en bloemstukken. De bloemen zijn groot en helder gekleurd, met drie oranje kroonbladen en drie blauwe kelkbladen. De bloemen staan op een lange stengel, die uit het midden van een bladrozet groeit. De vruchten van een Strelitzia zijn ovaalvormige bessen die zaden bevatten. Deze zaden zijn giftig als ze worden ingeslikt, maar ze zijn niet schadelijk als je ze aanraakt.

De geschiedenis van de Strelitzia

De geschiedenis van deze plant is lang en interessant. De plant is inheems in Zuid-Afrika, waar hij in het wild groeit. Hij werd in Europa geïntroduceerd in 1773, door Lady Charlotte Elizabeth Bertie, de hertogin van Mecklenburg-Strelitz. De plant werd naar Engeland gebracht, waar hij werd gekweekt in de koninklijke tuinen van Windsor Castle. Koningin Charlotte was zo dol op de plant dat zij een portret van zichzelf liet schilderen met een Strelitzia in haar hand.

De Strelitzia vond uiteindelijk zijn weg naar Amerika, waar hij populair werd als sierplant. Vandaag de dag wordt de Strelitzia over de hele wereld op grote schaal gekweekt. Hij wordt vaak gebruikt in landschapsarchitectuur en bloemstukken, en wordt ook gekweekt als kamerplant.

Als je op zoek bent naar een unieke en mooie plant om aan uw huis toe te voegen, dan is de Strelitzia een goede keuze!

Fleurdirect.nl

Ben je overgehaald om ook een Strelitzia toe te voegen aan jouw planten collectie? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Fleurdirect.nl!

Dit vind je misschien ook leuk...