Interior

Top 4 kantoor raamdecoratie

Wanneer je op zoek bent naar raam decoratie voor je kantoor heb je verschillende keuzes. Hieronder de meeste geschikte raamdecoratie voor op kantoor. 

  1. Jaloezieën 

Jaloezieën worden al jaren opgehangen op het kantoor. Jaloezieën bieden veel controle over privacy en lichtinval . aluminium jaloezieën  zijn vooral geschikt voor de ramen tussen hal en kantoor deze zijn al beschikbaar vanaf 17cm wil je je kantoor huiselijke sfeer geven ga dan voor houten die geven een extra warme look. 

  1. Lamellen 

Verticale lamellen zijn Het meest gekozen voor op kantoor. Begrijpelijk want in een letterlijke handomdraai stel je de gewenste mate van privacy en lichtinval in. Daarnaast nemen ze weinig ruimte in beslag. Lamellen waren er vroeger alleen in het wit toch is er tegenwoordig zoveel meer mogelijk! Namelijk donker grijze stoffen of een industriële look met aluminium verticale jaloezieën. 

  1.  Rolgordijnen    

Dankzij het strakke en tijdloze design passen het rolgordijnen  bij elke interieurstijl. Daarnaast zijn rolgordijnen verkrijgbaar in allerlei kleuren en stofsoorten. Qua mogelijkheden wat betreft privacy en lichtinval zijn rolgordijnen wel iets beperkter dan bijvoorbeeld jaloezieën. Je kunt rolgordijnen alleen op en neerhalen. Wel zijn rolgordijnen zeer aantrekkelijk geprijsd. Dus ben je vooral opzoek naar voordelig raamdecoratie? Dan zijn rolgordijnen de juiste keuze. Vooral standaard maten zijn zeer voordelig geprijsd dus op maat gemaakte rolgordijnen zijn wat duurder dan de standaard maten. Voor meer lichtinval kun je ook duo rolgordijnen kiezen. Hierbij wordt een doorschijnende baan stof gecombineerd met een niet doorschijnende baan stof. Prijs van duo rolgordijnen zijn wel uiteraard wat hoger dan de standaard rolgordijnen. 

  1. Gordijnen 

Wil jij je kantoor meer gezelligheid geven? Dan dragen deze stoffen raamdecoratie daar zeker aan bij! daarnaast kunnen gordijnen ook een ruimte verwarmen. Gemiddeld 38% van de warmte ontsnapt via het raam. Door overgordijnen voor de ramen te hangen word beter de warmte vastgehouden. Hoe dikker de stof hoe hoger warm houdende functie.  

Kleur keuze.

Als je een kleur kiest voor je raamdecoratie voor op kantoor dan is het noodzakelijk om de juiste kleur te kiezen, want kleuren kunnen ook ons beïnvloeden. Ene kleur heeft positieve  invloed en andere minder positief bijvoorbeeld blauw, licht groen  en beigetinten in ruimtes waar mensen geconcentreerd werken. Lichte kleuren nemen meer licht op van buiten, waardoor we overdag alerter zijn. 

Groene: Groen staat symbool voor de natuur en zijn van nature verfrissend en stress verlichtend. 

Geel: Geel staat symbool voor de zon dat we vaak associëren met optimisme en de blijdschap. Het trekt onze aandacht en zou ons geheugen en onze denkprocessen verbeteren. Gele tinten geven ons energie en moedigen mensen aan te praten, en kunnen gebruikt worden in ruimtes om creativiteit te stimuleren. Het is echter wel  dat we sterke geeltinten moeten zien te vermijden, die kunnen storend  zijn en de ogen kunnen vermoeien

Rood: Rood trekt snel onze aandacht, werkt stimulerend en doet ons hart sneller kloppen. Rode kleuren moeten spaarzaam worden gebruikt omdat ze ook boosheid en paniek kunnen veroorzaken. Dit kan lijden tot een verhoogde bloeddruk en het vrijkomen van het stresshormoon. Anderzijds kunnen rood en geel geschikt zijn in ruimtes waar in  je activiteit wilt stimuleren en mensen energie wilt geven. Bijvoorbeeld in een kantine.

Dit vind je misschien ook leuk...