Hoe begin je een eigen travel blog?
Lifestyle Travel

Hoe begin je een eigen travel blog?

Veel mensen hebben deze droom: een eigen blog beginnen. Hoe mooi is het om een travelblog te hebben dat dusdanig succesvol is, dat je je reizen ermee kunt bekostigen? Een reisblog is leuk voor de lezer om erachter te komen wat de echte hotspots zijn in de wereld. En voor jezelf kun je het zien als een soort online dagboek over je reiservaringen. Maar hoe begin je nou een travel blog? Wat zijn de te ondernemen stappen? Dat gaan wij je vandaag vertellen.

Kies een domeinnaam voor je website

Als je je eigen travel blog wil beginnen heb je natuurlijk een pakkende domeinnaam nodig. Kies iets dat bij jou past en perfect beschrijft hoe jouw avonturen eruit zien. Je kunt bijvoorbeeld je eigen naam gebruiken. Of als je samen met iemand op avontuur gaat kun je samen een naam bedenken. Daarnaast is het belangrijk dat je gebruikt maakt van een Domain Name System server (ofwel DNS server). Deze koppelt je domeinnaam aan een website of e-mailserver. DNS is belangrijk omdat je op die manier makkelijker gevonden en bereikt kan worden door je bezoekers. 

Bouw je brand op

Je eigen blog bestaat uit meer dan alleen een domeinnaam met leuke reisverhaaltjes. Als je wil blijven hangen in de gedachten van je bezoeker, is het belangrijk dat je je eigen brand designed. Bijvoorbeeld door middel van een logo en een kleurenpalet op je website. Hanteer ook overal hetzelfde kleurenpalet. Als je bijvoorbeeld een Instagram en Facebook pagina opstart moeten deze herkenbaar zijn voor je volgers. 

Vind je eigen stijl en bouw vertrouwen op

Naast het opbouwen van een brand, is het belangrijk dat je je eigen schrijfstijl vind. Hou die stijl ook vast. Als je er van afwijkt kan het verwarrend zijn voor je lezers. Consistentie is belangrijk, hiermee bouw je vertrouwen op. Als je geld wil verdienen aan je blogs kun je betaalde promoties aannemen. Je promoot dan bijvoorbeeld een product op je blog. Vaak worden er bepaalde eisen gesteld. Je artikel moet bijvoorbeeld een bepaalde hoeveelheid woorden bevatten, of je moet en x aantal keer de naam van het bedrijf noemen. Dit is een goede manier om geld te verdienen aan je blog. Maar let wel op, want je lezers leren jou kennen door al je verhalen. Als zij jou een product zien promoten waarvan ze kunnen merken dat jij niet achter het product staat, dan verlies je geloofwaardigheid en zul je wellicht een hoop lezers verliezen. Blijf dus dicht bij jezelf en promoot alleen producten waar je echt achter staat.

Laat je inspireren

Als je nog niet zo goed weet waar je over wil schrijven kun je je natuurlijk laten inspireren door andere travel blogs. Let wel op dat je niet gaat kopiëren. Een eigen huisstijl en eigen content zijn erg belangrijk. Maar ideeën opdoen is natuurlijk geen probleem. Doe wat inspiratie op bij andere travel bloggers en plan je eigen blog vooruit. Daarnaast is het een goed idee om bij andere travel blogs te vragen of je een gastblog mag schrijven op hun blog die linkt naar jouw blog. Hiermee kun je gemakkelijk bezoekers werven.

Dit vind je misschien ook leuk...