Geen categorie

Hoe een zit-sta bureau uw gezondheid kan verbeteren

Lang zitten is in verband gebracht met een aantal gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, hartaandoeningen en kanker. Nu zeggen sommige experts dat zitten het nieuwe roken is.

Hoewel er geen definitief bewijs is dat zitten schadelijk is voor je gezondheid, is er genoeg bewijs om je zorgen over te maken. En aangezien de meesten van ons het grootste deel van de dag zittend doorbrengen, is het de moeite waard maatregelen te nemen om de hoeveelheid tijd die we in deze positie doorbrengen te verminderen. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van een zit-sta bureau. Met deze bureaus kunt u de hele dag door zitten en staan, wat kan helpen het risico op gezondheidsproblemen die samenhangen met langdurig zitten te verminderen.

De vele gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met een zittende levensstijl

Een zittende levensstijl is in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, hartaandoeningen en diabetes type II. Hoewel er veel manieren zijn om een zittende levensstijl te bestrijden, is een van de meest effectieve manieren om een zit-sta-bureau te gebruiken. Met zit-sta bureaus kun je de hele dag zitten en staan afwisselen, wat kan leiden tot aanzienlijke gezondheidsvoordelen.

Uit een onderzoek van de American Cancer Society bleek dat mensen die meer dan zes uur per dag zaten 54% meer kans hadden om te overlijden door welke oorzaak dan ook dan degenen die drie of minder uur per dag zaten. Bovendien hadden degenen die de minste hoeveelheid fysieke activiteit rapporteerden een 40% verhoogd risico op overlijden door welke oorzaak dan ook.

De risico’s van een zittende levensstijl zijn duidelijk, maar er zijn manieren om ze te bestrijden.

 

Hoe een zit-sta bureau kan helpen

Een zit-sta bureau kan je houding helpen verbeteren en rugpijn verminderen. Langdurig zitten kan ervoor zorgen dat uw spieren zich spannen en uw ruggengraat kromt. Dit kan leiden tot pijn en ongemak. Door vaak op te staan en te bewegen kunt u de spanning in uw spieren verminderen en uw houding verbeteren. Een zit-sta bureau kan je ook helpen meer calorieƫn te verbranden.

 

De voordelen van een zit-sta bureau

Een sedentaire levensstijl is een risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker. De gemiddelde kantoormedewerker zit ongeveer acht uur per dag aan een bureau. Een zit-sta bureau is een bureau dat kan worden versteld zodat de gebruiker zowel zittend als staand kan werken.

Er zijn veel potentiĆ«le voordelen van het gebruik van een zit-sta bureau, waaronder het verminderen van het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten. Het is aangetoond dat langdurig zitten het risico op overlijden door hart- en vaatziekten en kanker verhoogt. Vaker opstaan kan helpen om deze risico’s te verkleinen. Bovendien kan het gebruik van een zit-sta bureau de productiviteit en focus helpen verbeteren en rugpijn en nekpijn verminderen.

Als u overweegt een zit-sta bureau aan te schaffen, is het belangrijk om er een te kiezen die comfortabel en verstelbaar is om aan uw behoeften te voldoen.

Dit vind je misschien ook leuk...