Geen categorie

Hou het super basic: je ultieme gereedschapskoffer

Het is zomer en je staat op het punt om een nieuwe schutting te plaatsen. Hoe fijn is het dan om alles wat je nodig hebt aan gereedschap bij de hand te hebben dankzij je perfecte gereedschapskoffer. Maar zelfs met de meest uitgebreide set gereedschap zijn er dingen die niet kunnen worden gedaan zonder specialistische apparatuur – en daarom raden wij aan om professionele hulp in te huren als dat nodig is.

Hoe hoog moet je schutting zijn?

De hoogte van je nieuwe omheining wordt bepaald op basis van de mate van privacy die je wilt hebben, evenals eventuele veiligheidsoverwegingen. Een hogere omheining vermindert het risico dat kinderen te dicht bij de omheining spelen. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat een hogere omheining moeilijker te beklimmen is door indringers. Wij raden je aan om met een professional te overleggen om te bepalen welke hoogte geschikt is voor je individuele situatie.

Welke gereedschappen heb je nodig bij het plaatsen van een schutting?

Om zelf een nieuwe afrastering te plaatsen, heeft u op zijn minst wat basisgereedschap nodig. Het gereedschap dat nodig is om een afrastering te plaatsen verschilt per type afrastering, maar de basis is het volgende:

  • Palengraver met tenminste één vlak mes (als de palen niet voor gemonteerd zijn);
  • Hamer (om spijkers in te slaan);
  • Stompe punttang (om draadlussen rond palen vast te zetten);
  • Boormachine (indien niet voor gemonteerd) met metsel boor en schroevendraaier om in beton te boren;
  • Troffel of baksteentroffel voor het maken van cementmortel;
  • Wetzaag of slijper om door metalen hekken te zagen, of haakse slijper indien snijden langs het grondoppervlak gewenst is.

Een gereedschapskoffer voor je gereedschap

Een goede gereedschapskoffer is een van de beste investeringen die je kan doen. Kwaliteitsgereedschap is duur, dus het is belangrijk om het te beschermen. Investeer in een degelijke gereedschapskoffer met harde zijkanten die voldoende ruimte biedt voor al je gereedschap. Zorg ervoor dat je een plaats hebt voor al je gereedschap.

Waar moet je op letten als je een klusjesman inhuurt

Wanneer je een klusjesman inhuurt, is het belangrijk om je onderzoek te doen. Vraag om referenties en een verzekeringsbewijs. Misschien wil je een schriftelijk contract met duidelijke voorwaarden, zoals wat de kosten zijn en wanneer het werk naar verwachting klaar is. Het is ook handig om foto’s te krijgen van hun eerdere projecten; dit geeft je een idee van de kwaliteit van hun werk.

Dit vind je misschien ook leuk...