Hoe zorg je voor een gezond gebit
Geen categorie

Hoe zorg je voor een gezond gebit

Tanden zijn een zeer kostbaar bezit. Een gezond gebit stelt je in staat om met gemak alle soorten voedsel te eten. Ook kunnen ze een mooie glimlach op je gezicht toveren. Om je tanden schoon en gezond te houden, moet je goede gewoontes aanleren. Je moet bijvoorbeeld regelmatig je tanden poetsen. Ook is het essentieel om elk half jaar naar de beste tandarts Schiedam te gaan. Want voorkomen is beter dan genezen. Het gezond houden van de tanden kan verschillende mondproblemen voorkomen, zoals tandbederf, tandvleesaandoeningen, slechte adem en gebarsten tanden. De meest effectieve manier om een ​​gezond gebit te krijgen, is door een routine voor mondhygiëne te volgen. Hier is een lijst met praktische tips om de gezondheid van je tanden te behouden die je kunt volgen.

Poets en flos de tanden

Tandartsen raden aan om je tanden twee keer per dag te poetsen. Zorg ervoor dat je tandpasta gebruikt die fluoride bevat. Deze stof is gunstig om gaatjes te verminderen. Je moet elke sessie twee minuten lang je tanden poetsen. Het kan ervoor zorgen dat je alle delen van het gebit reinigt. Vergeet niet de achterste tanden te poetsen om gaatjes te voorkomen. Soms kun je tandenborstel de tandplak tussen de tanden niet bereiken. Je moet het dus schoonmaken met tandzijde. Flossen is effectief om de tandplak te verwijderen die zich langs de tandvleesrand en tussen de tanden verbergt. Regelmatig flossen helpt gaatjes te voorkomen door tandplak en tandsteen te verwijderen. Indien nodig kun je mondspoeling gebruiken om de achtergebleven voedseldeeltjes en tandplak weg te spoelen. Mondwater is ook gunstig om alle bacteriën in je mond te doden. Als je je mond spoelt met mondwater, zorg er dan voor dat je het minstens 30 seconden lang spoelt voordat je het uitdrijft.

Ga naar de tandarts

Het wordt aanbevolen om elk half jaar een tandarts Vlaardingen te zien. Tijdens dit bezoek zal de tandarts een mondonderzoek doen en je gebit reinigen. Het doel van tandenpoetsen of schalen is om tandsteen en tandplak weg te schrapen. Als je de tandplak niet schoonmaakt, verhardt deze tot tandsteen. Je kunt dit tandsteen niet verwijderen door het te borstelen. Het kan alleen door een tandarts worden verwijderd met behulp van een scaling tool. Als je dit tandsteen niet verwijdert, kan dit leiden tot tandvleesaandoeningen en tandbederf. De tandarts controleert de staat van je gebit. Als hij een tandvleesaandoening, gaatjes of ander oraal probleem vindt, zal hij verdere behandeling aanbevelen.

Vermijd suikerhoudend voedsel, alcohol en roken

Om de gezondheid van je tanden te behouden, moet je suikerhoudend eten en drinken vermijden. Het suikerhoudende voedsel kan tandplak veroorzaken en het kan in de holte terechtkomen. Frisdrank, yoghurt en sportdranken bevatten meestal veel suiker. Het is ook essentieel om roken te vermijden. Deze slechte gewoonte kan tandvleesaandoeningen, tandverkleuring en de vorming van tandplak veroorzaken. Roken kan ook tandverlies en mondkanker veroorzaken. Het drinken van alcohol is ook slecht voor je mondgezondheid. Het consumeren van alcohol kan je mond uitdrogen. Het kan ook bijdragen aan tandverlies, tandbederf en mondkanker. Als je een gezonde mond en tanden wilt hebben, zorg er dan voor dat je deze slechte gewoonten vermijdt.

Dit vind je misschien ook leuk...