Fashion & Beauty

Tips om jezelf als man een nieuwe look te geven

Ben je je look beu? Bekijk je jezelf elke ochtend in de spiegel en denk je “ik wou dat ik iets anders deed met mijn look”? Wel, je bent niet de enige. Zeker als man kan het soms moeilijk zijn jezelf opnieuw uit te vinden. Vrouwen hebben namelijk zoveel verschillende invloeden van films, series, modeshows, winkels en advertenties op straat over hoe ze hun look kunnen veranderen en er het beste uitzien aan de hand van verschillende testjes van hun huid en bodytype. Voor mannen is dit niet de norm aangezien er nog altijd van uitgegaan wordt dat hen dit niet interesseert. Uiteraard is dit niet waar. Sommige blogs of websites zoals bijvoorbeeld mannencenter.nl helpen je hierbij om jezelf heruit te vinden aan de hand van enkele handige artikelen met tips.

Krijg inspiratie via Youtube

Youtube zit vol met filmpjes met allerhande verschillende mensen met verschillende stijlen. Niet enkel de stijlen uit films en series kunnen je inspireren, ook verschillende bloggers die hun eigen stijl flaunten. Zij hebben soms gesponsorde filmpjes van verschillende merken die hen betalen om hun kleding, schoenen of accessoires te dragen. Ook al is dit misschien gesponsord, je kan er makkelijk veel inspiratie uit halen. Misschien past die kledingstijl ook wel bij je? Of kan je je haar zo eens knippen? Je moet het namelijk niet altijd te ver zoeken. Bekijk joetjoep op een nieuwe manier.

Bekijk fotoboeken

Kapsels voor mannen zijn ook makkelijk te vinden in fotoboeken. Je hebt speciale kappers fotoboeken die inspiratie geven aan kappers én klanten over de verschillende haarstijlen die er bestaan. Hiernaast kan je ook fotoboeken doorlopen van verschillende fotografen. Zeker fotografen die vaak mensen fotograferen in close-up, of bij exposities, zijn eens handig om te bekijken voor inspiratie. Hiernaast moet je het ook niet per se verder zoeken dan magazines. In verscheidene magazines vind je modellen of geïnterviewden met (meerdere) foto’s die je een nieuwe kijk kunnen geven op haarstijlen.

Kijk in het straatbeeld

Ook in het straatbeeld kan je veel inspiratie vinden. Iedereen heeft namelijk zijn eigen persoonlijke stijl en uit die door het dragen van bepaalde kledij, schoenen, accessoires en ook zijn of haar haarstijl. Door gewoon al in het straatbeeld te kijken kan je dus veel inspiratie vinden. Ook kan het zeker geen kwaad als je iemand ziet met een leuke stijl, te vragen naar welke kapper of winkel zij gaan. Dit is een immens compliment voor hen, wat altijd leuk is om te ontvangen (zeker van een random persoon), en zo krijg jij wat inspiratie van in welke winkels je nieuwe stijl te zoeken.

Zoek niet verder dan je vrienden en familie

Misschien heb je wel vrienden of familie waarvan je denkt dat hun stijl nog bij je zou passen. Wees niet schuw en vraag aan hen van waar ze hun kleren en inspiratie halen. Uiteraard hoef je het niet helemaal te kopiëren maar ik ben zeker dat wanneer je dit aan hen vraagt, je een eerlijk antwoord zal krijgen. Complimenten krijgt namelijk iedereen graag en zo kan je makkelijk nieuwe inspiratie opdoen voor jouw nieuwe stijl.

Dit vind je misschien ook leuk...