Geen categorie

Wat is permante make-up?

Permanente make-up is make-up die lange tijd blijft zitten. Meestal tot enkele jaren. Permanente make-up is dus niet hetzelfde als het aanbrengen van tatoeages.

Bij het aanbrengen van de make-up wordt een dunne naald gebruikt waarmee de huid wordt gepigmenteerd. Vervolgens blijft de make-up ongeveer 2 tot 3 jaar zitten. Als het begint te vervagen weet je dat het tijd is om de make-up bij te werken.

Permanente make-up is de ideale oplossing voor als je niet iedere ochtend voor de spiegel wilt staan. Je bespaart dus een hoop tijd en je ziet er gelijk goed verzorgd uit als je uit je bed komt rollen.

Welke permanente make-up behandelingen zijn er allemaal?

Permanente make-up kan worden toegepast op:

  1. De lippen
  2. De wenkbrauwen
  3. De wimpers

Binnen deze drie behandelingen zijn er diverse variaties mogelijk om een effect aan de make-up mee te geven. Denk bijvoorbeeld aan powerbrows, waarmee je een gepoederd schaduweffect aan je wenkbrauwen geeft. Ontdek alle behandelingen met permanente make-up.

De behandelingen worden gegeven door schoonheidsspecialisten die een opleiding hebben gevolgd om de permanente make-up aan te brengen

Wat kost een permanente make-up behandeling?

Je kunt rekening houden met prijzen van tussen de € 150,- en € 400,-. Dat lijkt een hoop geld en dat is het ook. Maar besef wel dat je 2 tot 3 jaar geen make-up hoef te kopen. Dat scheelt natuurlijk een hoop geld. Om nog maar niet te praten over de tijdsbesparing die permanente make-up je oplevert.

Hoe blijft de make-up langer mooi?

Permanente make-up blijft 2-3 jaar lang mooi. Daarna zul je het moeten bij laten werken bij je schoonheidsspecialist. Om de make-up langer mooi te houden is de juiste verzorging van belang.

Ga in ieder geval nadat je de behandeling hebt gehad niet in de zon zitten. Houd dat zeker een week vol. En als je daarna de zon opzoekt, zorg dan in ieder geval dat je je gezicht tegen de UV-straling beschermt.

Verder is het van belang dat je de eerste week na de behandeling niet gaat zwemmen of de make-up tijdens het douchen nat maakt. In de eerste 14 dagen na de behandeling is het ook niet verstandig om de sauna op te zoeken.

Is het pijnlijk om permanente make-up aan te laten brengen?

Over het algemeen vinden de mensen die permanente make-up hebben laten aanbrengen de

behandeling niet pijnlijk. Maar ieder mens verschilt. Toch ervaren de meeste mensen het aanbrengen van de make-up niet veel vervelender dan als een prikkelend gevoel.

Dit vind je misschien ook leuk...