Lifestyle

Leuke legpuzzels: 3 tips

Er zijn veel verschillende soorten puzzels te vinden in de winkels en online. Zo heb je speciale puzzels voor kinderen met extra grote stukjes. Daarnaast heb je ook thema puzzels voor hen zoals die van disney of funky zoo. Voor de volwassen is de Jan van Haasteren puzzel het meest populair. Dit zijn thema puzzels voor echte verzamelaars waarvan er meerdere per jaar uitkomen. Er gaat gemiddeld 2 maanden zitten in het compleet ontwerpen van deze puzzels. Deze striptekenaar geeft veel aandacht aan gekke figuren of personen die hij verwerkt in zijn puzzels. Ook heb je mysterieuze puzzels zoals de Wasgij collectie. Dit zijn unieke puzzels waarbij je vooraf geen voorbeeld afbeelding hebt van hoe de puzzel eruit moet komen te zien. Voor de ervaren puzzelaar is dit een leuke uitdaging om alle stukjes passen te leggen en zo een afbeelding te krijgen. Je fantasie wordt op deze manier extra geprikkeld.

Kinderen zelfstandig laten puzzelen.

De legpuzzel voor kinderen is een unieke manier om hun creatieve brein te prikkelen. Door de afbeelding te combineren met de fantasie zien zij meteen waar de stukjes neergelegd moeten worden. Ook is er een aparte collectie voor kinderen met driedimensionale puzzels waar zij nog meer plezier aan beleven. Daarnaast zie je ook bekende disney verhalen terugkomen in diverse legpuzzels. Dit zorgt voor herkenning en dat vinden ze vaak ook nog eens leuk om te doen. Vaak kunnen ze deze puzzels dan ook sneller afmaken. Daarnaast is de Haasteren puzzel ook verkrijgbaar voor kinderen. Aan de hand van de gekke figuren kunnen zij deze wat moeilijker puzzel ook maken. Er komt veel meer creativiteit uit je kind als dat je zou verwachten. Ook is het goed voor hen om goed na te denken over de stappen die ze zetten. Je leert zo om creatief te zijn en niet in problemen te denken maar in oplossingen.

Legpuzzels met een grote herkenbaarheid.

De legpuzzel met 1500 stuks is er voor zowel jong als oud. Zo heb je bijvoorbeeld prachtige puzzels van bijvoorbeeld een molen of andere objecten die je uit de Nederlandse of buitenlandse cultuur kent. Ook gebouwen zijn vaak te vinden in de vorm van een puzzel. Door de herkenbaarheid vinden mensen het vaak leuker om te maken, maar ook weet je precies hoe het eruit gaat zien. Je kunt zelf het puzzelniveau maken omdat bijna ieder merk of elke collectie wel een variant van 1500 stukjes heeft.

De grotere legpuzzels bestellen

Je kunt de Ravensburger puzzel 3000 bestellen. Deze puzzel is voorzien van extra veel stukjes waardoor je urenlang plezier kunt ervaren. Vaak doen mensen dit een paar uurtjes per dag en leggen ze het dan aan de kant. Op een normaal tempo zul je steeds meer vormen, figuren of objecten zien ontstaan. Het is tevens ook leuk om met je partner of vrienden te doen. Doordat deze puzzel extra veel stukjes heeft heb je nog meer en langer plezier. Veelal wordt dit in de weekenden of vrije dagen gedaan zodat je ook de tijd ervoor hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...