Interior

Molenaarstrappen

Een molenaarstrap kopen doe je meestal een keer in je leven. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt bij het kopen van een molenaarstrap hebben we dit blog geschreven. Hierin vertellen we je wat voor een trap het precies is en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Wat is een molenaarstrap?

Deze trap heeft die naam omdat hij gebaseerd is op de trappen die vroeger in molens werden gebruikt. De trap moest steil worden geplaats. Omdat de ruimte in een molen beperkt is. Deze molenaarstrap is steil te plaatsen en heeft een smal sta-vlak. Hierdoor was deze trap ideaal voor in de molen. Dus heb je beperkte ruimte dan is het kopen van een molenaarstrap een goede keus.

Het maken van een molenaarstrap

De molenaarstrap wordt gemaakt van beukenhout of grenenhout. Onze trappen maker selecteert twee trapdelen waarvan de trap-steilen (de zijkanten van de trap) worden gemaakt. De delen zijn 70 mm breed en ongeveer 22 mm dik. In deze steilen worden de traptreden gefreesd. De treden zijn 40 cm breed. Hierdoor heb je een smalle trap die je daardoor in kleine ruimtes eenvoudig plaatst. De breedte van de trede is 82 mm. Ondanks dit smalle vlak sta je echt lekker comfortabel. Wanneer de treden allemaal geplaatst en verlijmd zijn worden de twee steilen samengeperst. Daarna schroeven we de treden ook nog vast. Hierdoor weet je zeker dat je een stevige molenaarstrap koopt.

Maten van de trap 

De molenaarstrappen zijn te koop van 9 treden tot 15 treden. De afstand tussen de treden, dit wordt de optrede genoemd, is 20 centimeter. Zo zie je dat de kortste trap 2,05 meter is en de langste 3,25 meter. Daarbij zijn de trappen lekker licht. Hierdoor kun je ze makkelijk verplaatsen. De trap van 2,05 meter weegt 6,8 kilo. De langste trap van 3,25 meter weegt net geen 10 kilo. 

Plaatsen van de molenaarstrap

Zorg er altijd voor dat je de trap goed plaatst. Je plaatst de molenaarstrap altijd op een vlakke ondergrond. Wil je zeker weten dat je trap goed vaststaat dan kun je altijd een bevestigingsrail aanschaffen. Samen met een set haken zorg je ervoor dat de trap stevig staat. Wanneer je de trap opbergt dan hebben we ook nog een tip voor je. Met een tweede bevestigingsrail, die je hoger bevestigd, hang je de trap weg. Doordat de rail hoger is geplaatst hangt je molenaarstrap recht langs de muur. 

Koop je molenaarstrap bij Van Eldik Ladders

Je hebt nu een goed beeld van een molenaarstrap. Bij Van Eldik Ladders hebben we alle lengtes op voorraad. Dat betekent dat we je snel kunnen helpen aan een molenaarstrap. We kunnen het ons voorstellen dat je twijfelt welke trap het beste is voor jou. Daarom staan we altijd voor je klaar om je te helpen. Bel ons of kom langs in onze werkplaats in Ochten.

Dit vind je misschien ook leuk...