Interior

Spullen die je voor je raam kan plaatsen voor meer privacy

Wanneer je een huis koopt, zul je al snel genoeg merken dat elk huis vaak ontzettend veel ramen bevat. Dit is overdag zeer fijn omdat hierdoor veel licht het huis in kan vallen maar ‘s avonds kan je er ook last van hebben. Veel mensen kunnen namelijk naar binnenkijken wanneer je op de bank een zak chips zit te eten of wanneer je een werkoverleg hebt aan de keukentafel. Wat moet je op dit soort momenten doen? Natuurlijk kun je zoals in de vroegere tijd gordijnen kopen maar dit kan nogal ongezellig zijn voor jezelf en je gezin die binnen zit. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om meer privacy te krijgen in je eigen huis. Je kunt je ramen namelijk met verschillende spullen afdekken. 

De eerste tip is raamfolie

De allereerste tip voor meer privacy is raamfolie. Raamfolie wordt ook wel plakfolie of plakplastic genoemd. Deze optie is vooral handig voor de mensen die niét willen dat mensen naar binnen kunnen kijken maar juist wél willen dat de natuurlijke lichtinval behouden blijft en dus niet verloren gaat. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld letters of vormen uit het folie te snijden. Dit kan van pas komen bij de voordeur bijvoorbeeld. Je kunt hier dan de namen van je gezin laten uitsnijden of het huisnummer. Raamfolie kan bovendien ook gebruikt worden HR++ glas omdat de stevige raamfolie simpelweg geen warmte vast houdt. Wanneer je creatief bent, is het nog handiger om raamfolie te kiezen omdat je dit folie ook zelf kan ontwerpen. 

De tweede tip is zonwerende folie

Wanneer je privacy wilt in je huis is een tweede optie zonwerende folie. Deze folie is vooral een goede oplossing tegen zonlicht, UV straling en warmte. Dit folie wordt dus vooral gekocht door mensen die graag willen dat alle elementen van zonlicht afgeschermd kunnen worden. Je moet hierbij denken aan UV straling, zichtbaar licht en infraroodstraling. De zonwerende raamfolie heeft ook een warmtewerende functie. De warmtewerende folie is natuurlijk vooral handig in de zomer omdat je tijdens de warme zomerdagen het liefst je huist zo koel mogelijk wilt houden natuurlijk. Daarnaast is het plakken van raamfolie makkelijk zelf te doen. Dit is handig wanneer je goedkoop en snel je ramen wilt bedekken. Je hoeft bij zonwerende folie dus niet een bedrijf langs te laten komen.

Overige tips tegen inkijk raam

Naast de eerder genoemde tips heb je natuurlijk nog veel meer opties om je ramen te bedekken. Je kunt namelijk ook glas gordijnen of vitrages kopen. Dit zijn namelijk dunne gordijnen die tussen de ‘echte’ gordijnen en het raam in worden gehangen. Naast de glas gordijnen bestaan ook de rolgordijnen. De rolgordijnen zijn een heel fijn type gordijn omdat je zelf kan bepalen hoe je je rolgordijn wilt hangen. Je kan de rolgordijn namelijk handmatig van boven naar beneden bedienen. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe je rolgordijn erbij hangt en daarmee heb je dus zelf in de hand of er mensen naar binnen kunnen kijken van buitenaf. 

Spullen op je vensterbank plaatsen

Daarnaast heb je natuurlijk altijd de optie om ook spullen op je vensterbank te plaatsen. Wanneer je allemaal lage kaarsen neerzet, kun je verwachten dat veel mensen over deze spullen heen kijken en alsnog je woonkamer kunnen inspecteren. Maar wanneer je kiest voor grote, mooie planten wordt het al snel een ander verhaal. Er zijn genoeg grote decoratiestukken die jouw huis én opvrolijken én meer privacy kunnen geven. Het is een kwestie van goed zoeken naar decoratie dat bij je past en bij je huis past. Je ziet dus dat er ontzettend veel mogelijkheden en opties zijn om meer privacy te krijgen in je eigen huis!

Dit vind je misschien ook leuk...