Nieuwe hobby oppakken
Lifestyle

Nieuwe hobby oppakken

Zelfs de meest energieke en positief ingestelde persoon kan begrijpelijkerwijs moeite hebben om zich niet te gaan vervelen in coronatijd. Misschien eens wat anders gaan doen?

Het gaat uiteraard iedereen wel een keertje opbreken, dat gebrek aan stimulans. Maar dat krijg je wanneer alles dicht is en je helemaal niks meer kan of mag, totdat het merendeel van de mensen is gevaccineerd. Het betekent dat je, naast je werk of studie, nauwelijks tot geen andere mensen kunt of mag zien om het risico op besmetting te verkleinen. En ja, dat kan eenzaamheid als resultaat hebben. Dus moet je zelf een manier vinden om die te bestrijden.

Hoe ga je dat doen? Nou, door een nieuwe hobby te zoeken of een oude weer op te pakken. Ga eindelijk eens doen waar je al die jaren geen tijd voor had of nam! Wat dan precies? Nou, bijvoorbeeld:

Gamen

Dit is nou typisch zo’n hobby waar zeker door oudere generaties nog wel eens op neergekeken wordt. Maar waarom eigenlijk? In de meeste gevallen is gamen hetzelfde als het bekijken van een film of serie, alleen ben je nu direct verantwoordelijk voor het aansturen van het hoofdpersonage. In plaats van een beetje slap achterover hangen op een bank, ben je nu gefocust bezig met het actief beleven van een avontuur in plaats van er alleen maar een beetje naar te zitten kijken! En net als bij films en shows zijn er ontzettend veel verschillende genres. Voor jou zit er ook absoluut iets moois tussen!

Voor gamen heb je een pc of laptop nodig. Of een console die je op je televisie aansluit. En op je mobiele telefoon of tablet is op dit gebied vandaag de dag ook een heleboel mogelijk.

Lichaamsbeweging

Een boel wordt beperkt, maar naar buiten gaan mag nog gewoon. Maak eens een stevige wandeling of pak de auto en neem gelijk de fiets mee, zodat je in een mooi natuurgebied lekker kunt gaan trappen. Bij slecht weer blijf je gewoon thuis: sportkleding, een matje, wat gewichten of andere attributen en een sportieve instelling zijn alles wat je nodig hebt. Misschien nog een inspirerend muziekje erbij?

Make-up

Straks mag je weer naar buiten, vrienden en vriendinnen ontmoeten. Maar tot die tijd spendeer je je dagen voornamelijk binnen. Waarom zou je dan niet met je huidige make-up gaan oefenen, of nieuwe aanschaffen en daarmee een nieuwe look samenstellen? Daar heb je nu alle gelegenheid voor! Kijk welke kleuren het beste bij je passen en hoe je een vernieuwde versie van je oude stijl realiseert. De mogelijkheden zijn eindeloos en voor je het weet heb je goud te pakken. Leer jezelf opnieuw kennen!

Dit vind je misschien ook leuk...