Amsterdam Lifestyle

Rondvaart in Amsterdam: alles wat je moet weten

Amsterdam is een van de mooiste steden ter wereld, en een rondvaart is de perfecte manier om het te zien! In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over een rondvaart in Amsterdam. We behandelen onderwerpen als prijzen, tijden en wat je kunt verwachten te zien tijdens je rondvaart. Dus als je een reis naar Amsterdam plant, lees dan eerst dit bericht!

Waarom een rondvaart in Amsterdam

Er zijn een aantal redenen waarom een rondvaart in Amsterdam zo populair is;

  • Ten eerste is het een geweldige manier om de stad te zien. Amsterdam staat vol met prachtige gebouwen en grachten en een rondvaart geeft je de perfecte gelegenheid om deze van dichtbij te zien. 
  • Ten tweede is het een zeer ontspannende manier om een middag of avond door te brengen. Je kunt achterover leunen en genieten van het uitzicht terwijl je door de stad vaart. 
  • Ten slotte zijn rondvaarten meestal zeer redelijk geprijsd, waardoor ze een geweldige optie zijn voor budget bewuste reizigers.

Wat kun je verwachten tijdens een rondvaart door Amsterdam

Hier een opsomming van wat je precies kunt verwachten als je een rondvaart in Amsterdam boekt: 

  • Allereerst duren de meeste rondvaarten tussen de één en twee uur. In die tijd vaar je langzaam door de grachten van de stad en geniet je van de bezienswaardigheden. Amsterdam is een zeer compacte stad, dus je kunt in een paar uur veel zien!
  • De meeste rondvaarten vertrekken vanaf de Dam of het Centraal Station. Beide locaties zijn zeer centraal en gemakkelijk te bereiken. Als je eenmaal aan boord bent, krijg je een plattegrond van de stad, zodat je de tocht kunt volgen. 
  • De kapitein zal je wijzen op alle hoogtepunten terwijl je vaart, en geeft meestal commentaar in meerdere talen als dit gewenst is. De meeste bedrijven bieden ook audiogidsen aan in verschillende talen.
  • Rondvaarten in Amsterdam zijn zeer redelijk geprijsd, al verschilt de prijs per organisatie. Meestal zijn er kortingen te krijgen voor kinderen en studenten. 
  • De tijden verschillen, de meeste organisaties die geplande grootschalige rondvaarten aanbieden hebben tours die 3x op een dag vertrekken, vaak op een heel of een half uur. Maar het is vaak ook mogelijk om een privé rondvaart te boeken, in dat geval kun je de vertrektijd zelf bepalen.

Dus als je op zoek bent naar een unieke manier om Amsterdam te zien, is een rondvaart in Amsterdam door de grachten de perfecte optie! Zorg er wel voor dat je van tevoren onderzoek doet, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Dit vind je misschien ook leuk...