Food

Tips om groenten langer vers te houden

Je wilt groenten uiteraard het liefst zo lang mogelijk bewaren. Hiervoor zijn verschillende manieren om dit goed te doen. De opties zijn weliswaar eindeloos. Je kunt een vacuümkoeling aanschaffen. Daarnaast kun je ook een Blast chiller kopen.  Er zijn eenvoudige Blastchillers, Blastchillers die je handmatig kan bedienen en zelfs sommigen die met een bepaald systeem werken waardoor ze op een bepaalde manier aan en uit kunnen worden gezet. Er zijn heel veel opties denkbaar. Een vacuüm koeling kan handig zijn als je slechts beperkte  ruimte hebt voor een koeling, maar wanneer je het wel toch fijn vindt om je eten zo goed mogelijk te kunnen koelen. Hier is een vacuümkoeling namelijk gespecialiseerd in. Het werk met een vacuümsysteem en hierdoor blijft het eten daadwerkelijk goed gekoeld. Op die manier kun je het eten nog langer vers houden dan je eigenlijk had gedacht. Ook verschilt het behoorlijk van een normale koelkast. De intensiteit waarmee gekoeld wordt is vele malen sterker en deze zal dus ook duidelijk laten zien dat het beter gekoeld wordt.

Genoeg groenten op een dag

Groente is uiteraard een gezond voedingsmiddel om te consumeren. Toch komen veel mensen niet aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente. Voor een volwassene is het aangeraden om per dag 250 gram groente te eten. Dit lijkt in het eerste opzicht wellicht wat veel, maar dit valt wel mee als je in welke maaltijd wat groente verwerkt. Voor kinderen is groente ook ontzettend belangrijk. Elke groente is verschillend en heeft eigen vitamines en en mineralen. In groenten zitten uiteraard ontzettend veel vitamines en sommigen ook andere goede voedingsstoffen. Het eten van groentes bevordert een gezond lichaam. Groentes eten is niet per se noodzakelijk, maar de kans is groot dat je op den duur enige nadelen zult ervaren aan je lichaam als je niet geregeld groentes eet. Sowieso is het altijd een goed idee om genoeg groenten te eten, het zal in elk geval nooit tegen je werken. Als je groenten eet, moeten deze groentes ook altijd goed bewaard worden op de juiste temperatuur. Te koud is niet goed want dan krijg je bevroren groenten, maar bij te warme temperaturen is er meer kans op schimmel. Je wilt natuurlijk dat je de groenten nog enige tijd kan gebruiken. 

Waar bewaar je groenten het best?

Sommige mensen hebben niet de volledige kennis en weten niet goed waar ze groente moeten bewaren. Hier zijn uiteraard verschillende manieren voor en iedereen doet het op zijn of haar manier. Sommige groenten hoeven inderdaad niet  in de koelkast bewaard te worden maar de meeste groenten vaak wel. Op die manier blijven de groenten vaak het meest vers. Dit zorgt er ook voor dat er niet snel schimmels en bacteriën zich zullen vestigen op de groenten en op het fruit. Je krijgt dan uiteraard minder snel beschimmeld eten. Door de koude temperatuur zul je merken dat je minder snel beschimmeld eten krijgt. Je kunt er ook voor kiezen om groente en fruit te bewaren in een fruitmand of schaal. Dit oogt mooi en op die manier is de groente erg toegankelijk. Ervaring leert ons dat de groente dan vaak snel beschimmeld raakt en dit is uiteraard niet bevorderlijk als je deze lang wilt bewaren.

Dit vind je misschien ook leuk...