Verschillende investeringsmogelijkheden op een rij
Geen categorie

Verschillende investeringsmogelijkheden op een rij

Investeren is altijd een goed idee. Je zet nu geld opzij dat je toch niet gebruikt, en plukt daar later de vruchten van wanneer je het geld wel nodig hebt! Nog niet iedereen houdt zich echter bezig met investeren. Daarom hebben we in dit artikel wat investeringsmogelijkheden op een rij gezet!

Bedrijven

Eén van de populairste investeringsmogelijkheden op het moment is het investeren in bedrijven. Dit is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Bij het investeren in bedrijven zijn er 2 voor de hand liggende strategieën: de eerste is kiezen voor de veilige route door te investeren in grote bekende bedrijven. Neem bijvoorbeeld een Tech Giant als Apple, Amazon of Tesla. Dit zijn bedrijven die iedereen kent. Deze bedrijven zijn zo groot, dat het nagenoeg onmogelijk is dat ze in de komende jaren failliet zullen gaan. Sterker nog: de kans is erg groot dat deze bedrijven alleen maar groter en groter zullen groeien. De zekerheid van je rendement is dus erg hoog. Wanneer je een groot bedrag wil investeren, is dit dus een veilige keuze. Een nadeel is echter wel dat dergelijke bedrijven al zo groot zijn, dat ze relatief gezien niet super hard meer zullen groeien. Dit zal meer een lichte stabiele stijging zijn. Je rendement zal dus ook niet super hoog zijn. Daarom kiezen veel mensen ook voor een wat riskantere strategie: het investeren in startups. Door te investeren in bedrijven die recent zijn gestart en dus nog klein zijn, kun je de grote groei nog voor zijn. Hierdoor is het dus mogelijk dat je rendement in korte zijn enorm stijgt. Stel je eens voor dat je 20 jaar geleden in Amazon had geïnvesteerd! Let wel op: dit betekent dus ook dat er minder zekerheid is: een start-up kan makkelijk falen, je kunt je geld dus ook gemakkelijk kwijt raken! Lees je dus goed in voor je investeert in een start-up.

Cryptocurrency

Een ander investeringsmogelijkheid die erg populair is de laatste jaren, in cryptocurrency (oftewel: crypto). Crypto is digitale valuta. Je kunt er mee betalen, maar het wordt dus ook veel gebruikt als investering. Dit komt omdat de waarde van cryptocurrency erg hard kan stijgen, veel harder dan traditionele aandelen. Let wel op: dit betekend dus ook dat het net zo hard weer kan dalen in waarde! Crypto is dus een ‘high risk, high reward’ investering. Crypto kopen doe je op een handelsplatform zoals ByBit. Met een Bybit referral code ontvang je direct een leuke bonus.

Dit vind je misschien ook leuk...