Wanneer gebruik je een kamersteiger?
Geen categorie

Wanneer gebruik je een kamersteiger?

Kamersteigers zijn een speciaal soort steigers die ontwikkeld zijn voor specifieke klussen in en rond huis. Kamersteigers zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, en een Altrex kamersteiger kopen van Rolsteiger.net is voordeliger dan je denkt. Maar voor welk soort klussen kun je jouw kamersteiger allemaal gebruiken? In dit artikel kun je lezen in welke situaties het gebruik van een kamersteiger aan te raden is of zelfs de enige optie is als je op hoogte goed wilt kunnen werken.

Het doel en nut van een kamersteiger

Kies je voor een kamersteiger, dan beschik je over een steiger die – de naam zegt het al – bedoeld is om binnenshuis te gebruiken. Anders dan een kamersteiger is een rolsteiger bedoeld voor buitengebruik. Dit houdt echter niet per se in dat je een kamersteiger niet buiten kunt gebruiken, maar de vormgeving en grootte van een kamersteiger zijn aangepast op klussen als schilderen, plamuren, timmeren of behangen binnenshuis. Kamersteigers zijn steigers die lager zijn dan rolsteigers, meestal tussen de 2 en 5 meter hoog. Ze zijn voorzien van sterke zwenkwielen, die de steiger goed wendbaar maken. Ga je voor een Altrex kamersteiger? Dan kun je rekenen op steigers die tot 450 kg kunnen dragen én die voldoen aan de binnen de branche geldende NEN-1004 normen.

Binnen werken met een kamersteiger biedt comfort

Een Altrex kamersteiger heeft veel moois te bieden voor de klusser die geregeld binnenshuis aan de slag gaat. Met een stabiele en veilige binnensteiger ofwel kamersteiger, heb je de garantie op een steiger die het binnenwerk, zoals schilderen of plamuren, een stuk aangenamer maakt. Een goed ontworpen kamersteiger helpt je om comfortabel op hoogte te werken via een breed platform. Zo kun je je focussen op je werkzaamheden en sta je niet voortdurend te wiebelen op een krukje of laddertje. En dat betekent dat je je klus secuurder, sneller en daardoor beter kunt uitvoeren.

Een professionele kamersteiger biedt ruimte voor gereedschappen en materialen

Een onderschat voordeel van gecertificeerde kamersteigers is het feit dat ze het klussen in huis een stuk eenvoudiger maken. Op het platform van de steiger kun je namelijk je gereedschappen en accessoires, bijvoorbeeld verf, kwasten of plamuur, kwijt. En dat scheelt veel tijd: je hoeft niet telkens heen en weer te lopen met verfpotten en gereedschappen. Ideaal toch?

Dit vind je misschien ook leuk...