Amsterdam Lifestyle

Waarom speeddating steeds populairder wordt in Amsterdam

Het is begin 1998, Los Angeles. Winter. Rabbi Yaacov Deyo heeft Speed Dating uitgevonden om de Joodse singles te helpen elkaar te vinden. Ik stel me voor dat het een kille avond was en dat in Peet’s Coffee & Tea, Beverly Hills een dozijn mannen en vrouwen de perfecte match probeerden te vinden onder het genot van een grote kop warme chocolademelk…

Vanaf die avond tot nu wordt speed dating steeds populairder. Maar wat is speed dating? 

Het klassieke idee van speed dating is dit: een gelijk aantal mannen en vrouwen ontmoeten elkaar in een koffiehuis of bar, en brengen tussen de drie en vijf minuten door in gesprek met ieder van het andere geslacht.

Daarna, als de affectie tussen een man en een vrouw wederzijds is, geven de organisatoren hen hun contactgegevens. Makkelijk.

Waarom is speed dating leuk?

Het is een nieuwe manier van het uitbreiden van uw opties om iemand nieuw of zelfs The One te vinden. Laten we dapper zijn, je weet nooit over deze dingen. Het haalt je uit je comfort zone of de doos waar je je in verstopt en geeft je een nieuw perspectief. Om die reden melden steeds meer Amsterdammers zich aan bij websites zoals SpeeddatenAmsterdam.nl

Het bespaart je tijd

In plaats van op tien verschillende dagen op tien verschillende dates te gaan, waarom zet je ze niet allemaal bij elkaar, in dezelfde kamer, zodat je kunt kiezen welke de moeite waard is om te verlengen.

Drie tot acht minuten is de standaard tijd die je hebt met elk van de mensen die je ontmoet. En om eerlijk te zijn, op de meeste van je eerste afspraakjes, duurt het ongeveer vijf minuten om uit te vinden of hij/zij je te gek is. Dus tijdbesparend.

Het is veiliger

Je gaat niet in je eentje, op een verdachte donkere plek in the middle of nowhere om iemand te zien die je nog nooit hebt ontmoet. 

Het evenement vindt plaats in een leuke cafetaria, bar, of restaurant met een romantische of thematisch ingerichte sfeer. Je geeft geen persoonlijke of contactgegevens. Als je iemand leuk vindt, vink je gewoon het vakje op je lijst aan en de volgende dag heb je de gegevens van de ander.

Maar dat gebeurt alleen als de ander ook jouw vakje op zijn lijst heeft aangekruist. Dus, als je iemand niet leuk vindt zou hij niet de kans krijgen om plakkerig te worden.

Het is beter dan online dating

Maar met de speed dating, kunt u er zeker van zijn dat wat je ziet is wat je krijgt.

Bovendien – het is leuk om de ander echt in de ogen te kijken als je probeert te zien of je bij elkaar past. Laten we uit de online wereld stappen en proberen te communiceren op de ouderwetse manier. Reken op je zintuigen, zie hem, ruik hem (het is belangrijker dan je denkt), raak hem aan (gewoon handen schudden).

Dit vind je misschien ook leuk...