Fashion & Beauty

Wat is de curly girl methode?

De curly Girl methode is een bepaalde manier om je haar te verzorgen voor iedereen met krullend haar. De curly girl methode is een verzorgingsmethode die speciaal is ontwikkeld voor meiden met krullend haar of een slag in het haar. Veel mensen ervaren het verzorgen van krullend haar als erg ingewikkeld en daarom is er nu met de curly girl methode ondersteuning voor deze meiden.

De curly girl methode

De curly girl methode is een manier van het verzorgen en onderhouden van je haar die bedoeld is om je krullende haar er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Door het aangeven van bepaalde richtlijnen die je kunt gebruiken bij het verzorgen van je haar kun je zo veel mogelijk uit je krullen halen. De curly girl methode kan ook wel anders genoemd worden, namelijk de cg methode. Hierbij gebruiken ze de eerste letters van beide woorden om het een makkelijkere benaming te geven. Wel wordt er hierdoor minder duidelijk wat voor methode het is en voor welke doelgroep het bedoelt is. De kern van de CG methode is dat je producten met verschillende ingrediënten zoals siliconen en sulfaten gaat vermijden. Deze producten zijn niet weggelegd voor je krullen en het gebruiken van CG producten zal dan ook beter zijn voor je haar. 

De invloed van de CG methode

De curly girl methode zal bij goed gebruik een grote invloed hebben op je haar. Door het gebruiken van de juiste producten en verzorgingsmethode zal je haar er een stuk gezonder uit gaan zien. Het zal er niet alleen gezonder en mooier uitzien maar ook daadwerkelijk een stuk gezonder zijn en voelen.  Op deze manier zul je met de juiste producten en wat geduld je natuurlijke krullen weer helemaal terug krijgen zoals jij ze had gewild. Deze positieve invloed van de CG producten op je haar heeft voornamelijk te maken met het vermijden van bepaalde ingrediënten. Deze ingrediënten zijn namelijk niet goed voor je krullende haar. Ingrediënten zoals siliconen en sulfaten zorgen ervoor dat je krullen zullen gaan uitzakken, uitdrogen en sneller pluizig zullen worden. 

Beginnen met de CG methode

Als je van plan bent om te gaan beginnen met de CG methode is het belangrijk om te bedenken dat niet iedereen dezelfde krullen heeft. De ene krul is een stuk groter dan de ander en de dikte en volume van het haar zal tussen verschillende meiden ook erg verschillen. Daarom is het belangrijk om voordat je gebruik gaat maken van de curly girl methode je eerst goed te laten informeren over wat voor krullen je nou eigenlijk hebt om de beste producten voor jou te vinden.  Zo is het belangrijk om te weten of je jouw krullen hebt geverfd, hoe dik het is en wat voor resultaat je naar op zoek bent. Door rekening te houden met al deze haar eigenschappen zul je de perfecte producten voor je haar vinden die ervoor zorgen dat jij de krul terugkrijgt waar je naar op zoek was. 

Dit vind je misschien ook leuk...