Interior

Tijd voor een nieuwe schutting? Volg deze tips

In Nederland zie je in heel veel tuinen een schutting. Of je nou in een vrijstaand huis woont of in een rijtjeshuis, de meeste mensen met een tuin schaffen wel een schutting aan. Het is een manier om ervoor te zorgen dat er meer privacy is in je eigen tuin. Je zit er namelijk niet altijd op te wachten dat je buren of mensen van buitenaf zo je tuin in kijken. Als je lekker in je tuin wil ontspannen is het vaak stukken fijner om lekker afgelegen je eigen plek te hebben om hier te genieten van het weer en je tuin.

Voorbereidingen voor het aanschaffen van een nieuwe schutting

Als je een nieuwe schutting gaat kopen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond waar jij je tuin wil gaan plaatsen klaar is voor de schutting. Je zal bij het aanschaffen van een schutting vaak eerst gaan kijken naar wat voor materialen je wil gaan gebruiken voor een schutting. Je hebt een hoop verschillende schuttingen. De ene persoon houd meer van een standaard houten schutting en de ander wil liever een hout beton schutting. Het gewicht en de weerstand van de schuttingen zijn niet hetzelfde en de grond en de schutting zullen niet altijd goed op elkaar aansluiten. Zo kan je bij een houten schutting er maar beter voor zorgen dat de grond goed schoon is voor je de schutting gaat plaatsen om het wegrotten van het hout tegen te gaan. Ook wil je met het plaatsen van de schutting het beschadigen van planten en wortels in de grond voorkomen.

Je schuttingpalen beschermen

Als je een houten schutting wil gaan plaatsen zul je hierbij als het goed is ook schuttingpalen aanschaffen. Deze dienen ervoor om de schutting steviger te laten staan ook als de grond bijvoorbeeld gaat verzakken. Wel is het belangrijk om je schuttingpalen te beschermen. Je wil je schuttingpalen beschermen tegen houtrot. Het rotten van hout zal ervoor zorgen dat je schutting een stuk minder lang mee zal gaan en je wil natuurlijk liever een duurzame schutting. 

Het maken van een doordacht plan

Om ervoor te zorgen dat de schutting er zo uit komt te zien zoals jij deze in gedachte had is het belangrijk dat er duidelijk moet worden aangegeven waar de schutting moet worden geplaatst. Je kunt dit het beste doen door lijnen uit te zetten waar de schutting moet worden geplaatst. Op deze manier zal je schutting recht worden gezet en niet op de grond van de buren of op een wat minder stevige grond. Het is belangrijk voor veel mensen dat de schutting haaks loopt op de gevel om optimaal gebruik te maken van de grond die je hebt in je tuin. Als dit allemaal is gebeurd en jij hebt de schutting gevonden waarvan jij denkt dat die het beste in je tuin past kun je beginnen met het plaatsen van de schuttingpalen. Hierbij kun je ook het best mankeren waar de palen moeten komen en van tevoren al een gat boren in de grond als dit nodig is.

Dit vind je misschien ook leuk...