Geen categorie

Waarom is sushi eten een goed idee?

Sushi is enorm populair. We vinden het erg lekker omdat sushi is een unieke smaakbeleving geeft. In de vorige eeuw was een sushirestaurant nog een zeldzaamheid, inmiddels zijn er meer dan 900 vestigingen in Nederland te vinden. Vers bereidde sushi is van hoge kwaliteit en bovendien erg gezond. Zeewier is rijk aan vitamines, mineralen, ijzer en kalk. Groentes en rauwe vis zijn een gezonde en magere vulling met veel vitamine B, eiwitten en Omega 3-vetzuren.

Sushi is een verzamelnaam voor gerechten met verschillende bereidingen. Hierdoor heeft iedere soort sushi een eigen smaak en mondgevoel. Je kunt ze zelf thuis bereiden, maar dat is behoorlijk tijdrovend. Laat je ze thuis bezorgen, bijvoorbeeld door

sushi Amsterdam, dan krijg je al je favoriete soorten sushi snel in huis. Sushi is direct klaar om te eten. Serveer ze op een mooie schaal voor een smakelijk en kleurrijke maaltijd, waarbij iedereen zijn favoriete sushi eten. Door de stevige structuur eet je sushi prima met stokjes.

Sushi is heerlijk tijdens warme zomerdagen. Het is een koud gerecht om met sojasaus of wasabi een diepe smaak te geven. Samen met los geserveerde stukjes komkommer is het een volledige en voedzame maaltijd. Door hun kleine formaat is sushi een goed gerecht als je op dieet bent. Afhankelijk van de vulling bevat 8 stuks Maki sushi ongeveer 231 calorie├źn en een plak sashimi maar 35 calorie├źn. Je kiest zelf hoeveel sushi je eet in plaats van dat je tegen een vol bord aankijkt. Dit maakt sushi geschikt om regelmatig te eten.

Sushi is lekker en goed betaalbaar. Voor iedereen portemonnee is sushi verkrijgbaar. Dit is een van de redenen waarom sushi zo populair is. Op sociale media zijn foto’s van lekkere maaltijden zeer populair en geven de afzender veel ‘likes’. Sushi is door de vele variaties en kleuren een van de populairste gerechten om met je vrienden te delen.

Dit vind je misschien ook leuk...