Huren bouwafval container
Interior

5 tips bij het huren van een bouwafval container

Een bouwafval container huren is zo geregeld en het brengt vele voordelen met zich mee, zoals milieubewuster omgaan met je afval, tijdbesparend te werk gaan, kostenbesparend te werk gaan en meer gemak tijdens je project. Hieronder volgen een vijftal tips, waarmee je rekening moet houden bij het huren van een bouwafval container.

Welk afval mag in de container?

Wanneer je een container huurt, zul je zien dat er meerdere type containers zijn. In bouwafval containers mag je het meeste afval gemengd aanbieden. Veel mensen kiezen daarom voor deze container, maar het is goedkoper om je bouwafval ook gescheiden aan te bieden. Zeker bij de grotere projecten. In dit geval kun je beter kiezen voor een schoonpuin, hout of grondcontainer. 

Tijdig doorgeven

Plaats een reservering voor je bouwafval container voor middernacht en je krijgt de levering op de volgende werkdag. Een ophaalverzoek dien je voor 16:00 door te geven, wanneer de container de volgende dag opgehaald moet worden. Hetzelfde geldt voor het wisselen van je oude container voor een nieuwe. Op zaterdag en zondag worden geen afvalcontainers afgevoerd.

Schat je hoeveelheid afval goed in

De meest gehuurde variant afvalcontainer voor particulieren is de 6 kubieke meter container. Bekijk ook de afmetingen, die de container in beslag neemt, zodat er ruimte is bij je aan huis om de container te plaatsen. Tevens moeten er minimaal drie parkeerplaatsen vrijgehouden worden voor de plaatsing van de container, omdat de vrachtwagen zo groot is. De container an sich past op een parkeerplaats, tenzij je kiest voor een inhoud van 15 kubieke meter. Deze heeft twee parkeerplaatsen nodig. 

Veiligheid van belang

Er moet tevens een veilige plaats aan je huis zijn, waar de afvalcontainer geplaatst kan worden. Hiermee wordt bedoeld een afgesloten omgeving, waar niet iedere voorbijganger zijn of haar puin ook in je afvalcontainer kan dumpen, want jij betaalt hiervoor. En je draait ervoor op, wanneer er illegaal afval in de container gedumpt wordt. Moet je hem op een publieke parkeerplaats neerzetten, houd er dan rekening mee dat je een gesloten container neemt, die je kunt afsluiten met hangsloten. Wil je een container huren in Amsterdam en wil je de container plaatsen op gemeentelijke grond? Check dan of je er melding van moet maken of zelfs een vergunning aan moet vragen.

Verplaats zelf de container niet 

Wanneer je een afvalcontainer verplaatst, kan het zo zijn dat de chauffeur die je container komt ophalen deze niet fatsoenlijk kan ophalen vanwege obstakels, onstabiele ondergronden of het feit dat de grote vrachtwagen niet goed aan de container komt. Dit leidt tot extra ritkosten voor jouw rekening en je komt de container terug te plaatsen op de oorspronkelijke locatie.

Dit vind je misschien ook leuk...