Interior

De voordelen van PVC vloertegels

Bij het verbouwen van je keuken, wc of badkamer komt er veel kijken. Al aan het begin van de verbouwing zal je een keuze moeten maken voor de vloerbedekking. Bij keukens, badkamers en wc’s zal heel vaak de keuze op tegels vallen. Tegels kunnen het makkelijkst schoongemaakt worden gemaakt en houden stoffen niet vast. Tegels geven ook een strakke en steriele indruk. In de ruimtes zoals de badkamer met veel vocht zijn de tegels ook erg makkelijk. Vocht trekt niet in de tegels en het kan er ook niet achter kruipen. Tegels zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Dit maakt het makkelijk om tegels uit te zoeken. Je hebt altijd wel iets dat bij je past. Tegels worden ook van verschillende materialen gemaakt, neem bijvoorbeeld de pvc vloertegels.

Welke tegelsoorten zijn er?

De bekendste soort vloertegels zijn de keramische vloertegels, keramische vloertegels zijn gemaakt van zand, klei of aarde en worden op hete temperatuur gebakken tot tegels. Keramische tegels kunnen geglazuurd of ongeglazuurd zijn. Geglazuurde tegels kunnen beter tegen water en zijn steviger. Geglazuurde tegels kunnen elk mogelijk soort patroon hebben, zelfs net echt lijkend hout! ongeglazuurde tegels hebben vaak natuurlijke patronen. Er kan natuurlijk ook voor natuursteen gekozen worden, dit zijn stenen die recht uit de natuur komen en op maat worden gemaakt tot tegel. Ze hebben allemaal een eigen uniek patroon en kleur. De pvc vloer wordt ook wel vinyl vloer genoemd. Pvc tegels zijn van kunstof. De tegels kunnen met allerlei patronen en kleuren bedrukt worden. 

Voordelen PVC vloer

Het hebben van pvc vloeren heeft veel voordelen. Een van de grootste voordelen is, dat de pvc tegels met allerlei kleuren en patronen bedrukt kunnen worden. Op deze manier kunnen ze altijd naar je smaak gemaakt worden, en past het altijd bij je gewenste interieur. De tegels bestaan uit verschillende lagen, de buitenste laag is erg stevig. Hierdoor zijn de tegels erg stevig gemaakt en zijn krasbestendig. Dit is erg makkelijk in een huishouden met dieren of kinderen. De tegels zijn ook goed vocht bestendig, dit maakt ze uitermate geschikt voor de badkamer of wc. Door de vele creatieve mogelijkheden met kleur of patroon kan er bijvoorbeeld toch voor een hout look gekozen worden in de badkamer! De tegels zijn niet alleen stevig maar ook warm en geluidsstil. Dit is ideaal wanneer je onderburen hebt of kiest voor vloerverwarming. Het grootste voordeel van de pvc vloer is, dat deze erg betaalbaar is.

Hoe maak ik de keuze voor een soort tegel?

Misschien vind je het maken van de keuze voor een soort tegel toch erg lastig. Om erachter te komen wat de beste oplossing is, is het handig een lijst met voor en nadelen te maken. Schrijf de soorten waar je tussen twijfelt op, en geef de voor en nadelen weer. Dit soort lijsten geven een duidelijk beeld van de verschillende kwaliteiten van een vloer. Op deze manier kan je een vloer kiezen die op basis van de kwaliteiten en zwakheden, het beste bij jouw situatie past. Heb je bijvoorbeeld een klein budget? Misschien moet je dan gaan voor pvc tegels, of vind je de look van natuursteen helemaal geweldig, dan kan je beter gaan voor natuursteentegels. Wanneer je een keuzen hebt gemaakt kan je nog meer informatie opzoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...