De zomer is een feit! Lees hier paar handige tips om je woning koel te houden
Interior

De zomer is een feit! Lees hier paar handige tips om je woning koel te houden

De zomerweken zijn dan eindelijk aangebroken. Wat voor de eén fijn is, kampen anderen met de warmte in hun woning. Moeite met slapen en benauwdheid zijn veel voorkomende klachten tijdens de warme dagen. Gelukkig zijn er een aantal handige dingen die je kan doen in je huis om heerlijk koel te houden. Wij hebben daarom een aantal handige tips op een rijtje gezet die jou gaan helpen deze zomer!

Scherm de zon af met een zonnescherm 

De zon is ontzettend fijn, je krijgt er energie van en zelfs een prachtig kleurtje, mits je goed ingesmeerd bent! Naast zonnepanelen op je dak is een zonnescherm zeker een aanrader om te hebben. Zeker wanneer de stand van de zon perfect staat op je raam van je woning. Er zijn veel verschillende zonneschermen die wanneer de zonnestralen op je woning schijnen automatisch het scherm eruit rolt. Ideaal voor mensen die de hele dag werken en wel hun woning koel willen houden.  

Koop goede gordijnen en houd deze dicht 

Het lijkt misschien ongezellig, maar het is een effectieve oplossing. Houd je gordijnen dicht wanneer de zon schijnt! Op deze manier worden de zonnestralen geblokkeerd en blijft je woning heerlijk koel. Schaf om deze reden gordijnen aan de goed matchen bij je interieur. Tip! Witte gordijnen reflecteren zonlicht dat zeer goed van pas komt. Bovendien passen witte of lichte gordijnen ook heel goed bij houtenvloeren of parketvloeren in je woning. Andere kleur gordijnen in je woning? Geen probleem, het draait allemaal om timing wanneer de zon schijnt.  

Plaats een ventilator of airconditioning 

Is een zonnescherm of zijn de gordijnen niet goed genoeg tegen de warmte? Dan is het verstandig om een ventilator of airconditioning in de ruimte te plaatsen waar het warm is. Gelukkig zijn er in alle prijsklassen veel soorten ventilators en airconditionings die voldoen aan je wensen. Let er wel op dat je niet de airconditioning te hoog zet of in je slaapkamer direct gericht op je bed. Dit kan er voor zorgen dat je kou vat in de zomer. Niemand wil in de zomer ziek zijn, dit is een periode waar je heerlijk wilt ontspannen. 

Dit vind je misschien ook leuk...