Food

Een gezonde levensstijl; 5 tips

Een gezonde levensstijl is belangrijk, maar voor veel mensen een uitdaging. Daarom in deze blog 5 tips die je gemakkelijk kunt toepassen in je leven. Deze tips kun je een voor een gaan volgen, zo maak je je leven met kleine stapjes steeds gezonder! 

Drinken

Om goed gehydrateerd te blijven, is het belangrijk om 2,5 liter water per dag te drinken. Een paar tips; drink voor elke maaltijd een glas water, houd altijd een flesje water bij de hand en houd bij hoeveel water je gedronken hebt. Dit kan bijvoorbeeld in een speciale motivatie waterfles, waarop je kunt aflezen hoeveel water je al gedronken hebt. 

Sporten

Voldoende beweging is ook erg belangrijk om fit te blijven. Is de drempel om naar een sportschool te gaan te hoog? Overweeg dan eens om thuis te gaan sporten. Doe bijvoorbeeld een investering in een krachtstation, een fitnessapparaat waarmee je al je spieren kunt trainen. Er zijn veel fitnessapparaten te koop die erg geschikt zijn voor een home workout. Kijk voor meer inspiratie eens op tunturi.com

Eten

Een goed eetpatroon begint ‘s ochtends al. Als je de tijd neemt voor een goed en gezond ontbijt zul je de rest van de dag veel minder snel trek krijgen. Gezond eten betekent gelukkig helemaal niet dat het niet meer lekker is. Verdiep je eens in gezonde voedingsstoffen en ontdek wat er allemaal mogelijk is! 

Slaap

Om de hele dag genoeg energie te hebben, is het belangrijk om genoeg uit te rusten. Slaap is het meest belangrijke onderdeel van je dag waardoor je uitrust en nieuwe energie krijgt. Het is dan ook belangrijk om genoeg slaap te krijgen, in ieder geval tussen de 6 en 8 uur per nacht. Hiernaast is het ook belangrijk om een regelmatig slaappatroon te hebben. Je lichaam moet weten wanneer het tijd is om naar bed te gaan en weer op te staan. Bij een onregelmatig slaappatroon kan je lichaam dit moeilijk opslaan, wat leidt tot onrustige nachten. 

Een beetje liefde

Last but certainly not least; wees een beetje lief voor jezelf! Het draait allemaal om balans. Daarom is het ook erg belangrijk dat je jezelf af en toe een cheatday gunt. Het gaat er uiteindelijk om dat je gelukkig bent met jezelf en jouw leven. De tips in deze blog zullen daar zeker aan bijdragen, maar het allerbelangrijkste is dat je niet vergeet om jezelf af en toe wat leuks te gunnen!

Dit vind je misschien ook leuk...