Lifestyle

Gezond leven in de drukke stad

Gezond leven in ons drukke en gehaaste bestaan, het lijkt wel een onmogelijke klus. Het is erg leuk dat we alle BN’ers als voorbeeld nemen op het gebied van voeding en sport, maar eigenlijk is dit een oneerlijke strijd. Deze BN’ers hebben simpelweg de rest van de dag toch niets beters te doen en leven voor hun sport en voeding. Met een personal trainer en eigen voedingscoach, zouden we er allemaal wel zo afgetraind bij kunnen lopen, maar dit is niet hoe de realiteit werkt. Met een fulltime baan, gezin en vele verplichtingen is het moeilijk om te blijven manoeuvreren binnen die gezonde levensstijl en daarom geven veel mensen het op. Toch is gezond leven erg belangrijk, want we willen immers allemaal wel honderd jaar worden. In dit artikel neem ik je mee langs drie tips die je kunt toepassen binnen je drukke leventje om toch bij te dragen aan die verdoemde gezonde levensstijl. Lees snel verder!

1. Inzicht in je levensstijl 

Om aan je levensstijl te werken is het fijn om te weten waar bij jou het probleem ligt. Soms is dit probleem makkelijk te achterhalen. Je weet het immers echt wel wanneer je gewoon te weinig beweegt of veel te veel zakken chips leeg eet op een dag. Dit zijn de problemen die je makkelijk kunt relativeren om er vervolgens iets aan te doen. Soms lukt het niet om je levensstijl te verbeteren, omdat er een onderliggend probleem zich voordoet. Denk hierbij aan darmproblemen, een vitaminetekort of een onderdrukkende depressie. Bij het vermoeden van zo’n onderliggend probleem kun je een Yours Health Test doen. Zo’n test geeft je inzichten die je later kunnen helpen bij het verbeteren van. Een onderliggend probleem maakt het namelijk niet makkelijk om andere hedendaagse dingen aan te pakken. Wanneer je sukkelt met darmklachten is het soms heel moeilijk om af te vallen en wanneer je bijvoorbeeld kampt met een eetstoornis kan het zelfs gevaarlijk zijn om veel te gaan sporten. Goed om te weten waar je staat dus!

2. De maaltijdbox

Gezond eten is misschien nog wel het lastigste wat er is. Pfff, je moet alles voorbereiden, lang in de keuken staan en dan is een maaltijd afhalen of snel een pizza in de oven gooien toch net iets makkelijker. Simpelweg scheelt het gewoon veel tijd, die we allemaal nodig hebben. Maar dan is er de oplossing: de maaltijdbox. Je geeft het aantal personen, dieetwensen en hoeveelheid maaltijden door en voor je het weet staan ze aan je deur met een doos vol makkelijke recepten die ook nog eens gezond zijn! Ideaal als je geen tijd hebt om boodschappen te doen en toch snel een gezonde maaltijd op tafel wilt hebben. Er zijn veel aanbieders variërend van duur tot goedkoop. Kijk eens op internet, daar staan opties genoeg. 

3. Kleine aanpassing, groot verschil

Last but not least moeten we het toch over sporten hebben. Veel mensen geven aan wel te willen sporten, maar hier gewoon geen tijd voor te hebben. Dit is natuurlijk onzin. Als je fit wil zijn moet je nou eenmaal sporten. Onder sporten wordt vaak krachttraining in de sportschool verstaan, maar dat is maar een heel klein onderdeel. Beweging kan uit zoveel meer worden gehaald. Ga eens met de fiets of lopend naar het werk i.p.v. altijd de auto te pakken. Zit jij na het eten altijd standaard anderhalf uur op de bank te hangen? Gebruik deze tijd dan om een wandeling te gaan maken of een rondje te fietsen. Of neem eens de trap op kantoor i.p.v. altijd maar de lift te gebruiken. Het zijn de kleine aanpassingen die na verloop van tijd een groot verschil kunnen maken. Vraag andere ook om dit samen aan te pakken of jou te stimuleren. Samen is altijd makkelijker dan alleen. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk...