Food

Hoe kan je kalk in water door hebben?

Maak je gebruik van Nederlands leidingwater? Dan heb je altijd te maken met kalk. De aanwezigheid van mineralen als calcium in het water valt misschien niet altijd direct op. Toch zijn er verschillende manieren waarop kalk in water zich manifesteert. 

Een veel voorkomende variant is via kalkaanslag in onder meer de badkamer en de keuken. Nadat het water bij de kranen en op de tegels is verdampt blijft er vaak een witte waas achter. Op de kraan zie je de kalkrestjes ook wel als kleine kringetjes. Dergelijke kalkaanslag kan geen kwaad voor de gezondheid, maar toch is het niet fijn om te zien. Een andere manier waardoor je merkt dat er veel kalk in je water zit, is doordat huishoudelijke apparaten minder goed werken. Denk bijvoorbeeld aan de waterkoker vol kalkaanslag die er veel langer over doet om heet te worden. Ook je wasmachine en de vaatwasser hebben flink te lijden onder kalk in het water. Doe je er niets aan? Dan worden de apparaten langzaam maar zeker aangetast door het kalk.

Het voordeel van een waterontharder plaatsen

Gelukkig is er een oplossing tegen kalk in je waterleidingen. Kies gewoon voor de installatie van een waterontharder Papendrecht. Dit apparaat wordt ook wel een waterverzachter genoemd. De reden hierachter is heel simpel. Het wateronthardingssysteem zorgt ervoor dat het mineraalrijke harde Nederlandse leidingwater verder wordt gezuiverd. Hierdoor wordt het op een heel snelle en doeltreffende wijze tot zacht water gemaakt. Het actieve koolstoffilter in de waterontharder zorgt ervoor dat mineralen als natrium en calcium, maar ook kleine ijzerdeeltjes worden tegengehouden. Dit zijn de grootste veroorzakers van hard water. Doordat al deze deeltjes niet meer in je leidingwater terecht komen, is je water nu zuiverder en ook veel zachter. 

Zacht water is veel beter voor je huishoudelijke apparatuur en voorkomt dus ook die vervelende kalkaanslag in leidingen, op kranen en op betegelde ondergronden. Wil jij ook zorgen voor zachter water in huis? Informeer dan direct naar de mogelijkheden van een waterontharder plaatsen in je woning. Je bestelt hem eenvoudig bij één van de gespecialiseerde bedrijven door heel Nederland. Vanzelfsprekend kun je kiezen uit diverse modellen voor zowel kleine als grotere huishoudens.

Dit vind je misschien ook leuk...